Εύβοια: Έσκασε η «βόμβα»! Βρέθηκαν ακατάλληλα νέρα για κολύμβηση σε Αλυκές, Κουρέντι, Παπαθανασίου, Μπούρτζι, Ερέτρια και Άγιο Μηνά - Σε ποιες περιοχές είναι ακατάλληλο για πόσιμο το νερό - Δείτε τα αποτελέσματα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Εύβοια: Έσκασε η «βόμβα»! Βρέθηκαν ακατάλληλα νέρα για κολύμβηση σε Αλυκές, Κουρέντι, Παπαθανασίου, Μπούρτζι, Ερέτρια και Άγιο Μηνά - Σε ποιες περιοχές είναι ακατάλληλο για πόσιμο το νερό - Δείτε τα αποτελέσματα

Νέους ελέγχους πραγματοποίησε στις παραλίες της Εύβοιας το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) και το πρωί της Πέμπτης (30-06-2016) απέστειλε τα αποτελέσματα στο EviaZoom.gr, σύμφωνα με τα οποία, πολλές πολυσύχναστες παραλίες είναι τελικά ακατάλληλες για κολύμβηση, ενώ σε δυο περιοχές της Εύβοιας το νέρο κρίθηκε ακατάλληλο για πόση!

Ελέγχθηκαν συνολικά 15 σημεία. Από αυτές τις παραλίες οι 6 κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση και οι 9 κατάλληλες. Επίσης ελέγχθηκαν 4 σημεία πόσιμου νερού από τα οποία στα δύο, το νερό βρέθηκε ακατάλληλο για πόση.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν ακατάλληλα νερά για κολύμβηση στις παραλίες: Αλυκές (δειγματοληψία 5m μέσα στη θάλασσα), Κουρέντι (δειγματοληψία 50m δεξιά, μπροστά στην Καντίνα), Πλαζ Παπαθανασίου, Άγιο Νικόλαο -Μπούρτζι (δειγματοληψία απέναντι από Πιθικουκη) , Ερέτρια (δειγματοληψία Φαρμακείο στη στροφή κοντα στο ουζερί –καφέ Νέα Αργος), Άγιο Μηνά (5m μέσα στη θάλασσα).

Επίσης το νερό βρέθηκε ακατάλληλο για πόση στην Ερέτρια (δειγματοληψία περιοχή Νέα Άργος) και στη περιοχή των Ψαχνών (δειγματοληψία οδός Κριεζώτου, απέναντι από Σουπερ Μαρκετ Proton).


Δείτε όλη τη λίστα με κατανομή στις παραλίες της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τις Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α): 

Τι αναφέρει η επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ

Πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες θαλασσινού και πόσιμου νερού στις 20 Ιουνίου 2016 σε περιοχές της Ευβοίας με τις παρακάτω συνθήκες:

Μερικές δειγματοληψίες έγιναν στα 5 μέτρα μέσα στη θάλασσα , ενώ άλλες έγιναν σε διαφορετικά σημεία αρκετά μακριά από την ακτή.

Η μέθοδος ανίχνευσης και καταμέτρησης του μικροβιακού φορτίου ή ζωντανού μικροβιακού πληθυσμού βακτηρίων E.coli, των ολικών κολοβακτηριοειδών και εντερόκοκκων, στο αρχικό δείγμα έγινε με την μέθοδο Διήθησης δια μέσου μεμβράνης πόρου 0,45 μm συγκεκριμένης ποσότητας (100 ml δείγματος νερού).

Τα αποτελέσματα της εκτιμήσεως των μικροβιακών πληθυσμών που παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα εκφράζονται ως αριθμός βιώσιμων μονάδων, δηλαδή σε Colony Forming Units (CFU) ανά 100 ml δείγματος νερού (cfu /100 ml).

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA