Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενεργοποίηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερέτριας, όπως ορίζει το άρθρο 103 του νόμου 3852/2010, ο οποίος προβλέπει τη σύσταση και λειτουργία Δ.Λ.Τ ως Ν.Π.Δ.Δ των νέων Καλλικρατικών Δήμων.
Ο κ. Γεωργιάδης είχε ενημερωθεί για τη σημαντικότητα της εκχώρησης του Λιμενικού Ταμείου και όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι θέμα εβδομάδων αν όχι ημερών, προκειμένου να ανατεθεί η λειτουργία του στο δήμο Ερέτριας». Πρόσθεσε δε ότι από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και έχει δοθεί η σχετική θετική εισήγηση στο ΥΠΕΣ.
Το θέμα άπτεται πλέον του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» της λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερέτριας, με βάση τα εξής δύο κριτήρια που ορίζει ο νόμος:
- Την έκδοση ΦΕΚ σύστασης και μεταφοράς αρμοδιοτήτων
- Τον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο κριτήρια πληροί ο δήμος Ερέτριας, σύμφωνα με το Π.Δ. 179/2001 (ΦΕΚ. Α’ 149/2001) και την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 166/2011, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι είναι θέμα χρόνου και τυπικών διαδικασιών η λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερέτριας.
Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι έσπευσαν να αμφισβητήσουν την κίνησή μας να προωθήσουμε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η λειτουργία του θα είναι προς όφελος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου».
Στην συνάντηση ήταν παρούσα και η βουλευτής Ευβοίας του ΛΑΟΣ κ. Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία, η οποία εξ’ αρχής υποστήριξε την πρωτοβουλία του δημάρχου.

Λεζάντα: Στη φωτογραφία διακρίνονται από δεξιά προς αριστερά οι : Βασίλειος Βελέντζας (Δήμαρχος Ερέτριας ), Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία (Βουλευτής Ευβοίας του ΛΑ.Ο.Σ), Άδωνις Γεωργιάδης (Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Τσακάλης Κων/νος (Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερέτριας) , Κικίδης Αντώνιος(Συνεργάτης Δημάρχου Ερέτριας) .

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA