Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Δημήτρης Αβραμόπουλος παρευρέθη στην τελετή εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Αβραμόπουλος βράβευσε τους πρωτεύσαντες Αξιωματικούς των Σχολείων Εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού.
Ακολουθεί η ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας:
«Κύριε Αρχηγέ των Ενόπλων Δυνάμεων,
Κύριε Αρχηγέ του Στρατού,
Κύριοι Βουλευτές,
Πρώην Υπουργοί,
Πολιτευτές,
Εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας,
πρώην Αρχηγοί,
Στρατηγοί,
φίλοι ξένοι Ακόλουθοι που εκπροσωπείτε την πατρίδα σας εδώ,
Κυρίες και Κύριοι,
Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή να είμαι σήμερα κοντά σας.
Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι οι επέτειοι έχουν αξία από την ώρα που επικαιροποιούν διαχρονικά νοήματα και έννοιες, που τις έχει ανάγκη η κοινωνία, ο τόπος, η πατρίδα μας.
Η σημερινή γιορτή του Ελληνικού Στρατού μας γυρνάει πίσω σε ένδοξες ημέρες, σε σελίδες τιμής και δόξας που συνολικά οι Ένοπλες Δυνάμεις - πάντοτε με πρώτο τη τάξη τον Ελληνικό Στρατό - έχουν γράψει και είναι μία από τις εγγυήσεις για την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.
Είπα πρωτύτερα ότι έχουν νόημα αυτές οι επέτειοι, από την ώρα που μας στέλνουν τα μηνύματά τους, τα προσαρμόζουμε στο σήμερα, και κοιτάμε μπροστά.
Στην Ημερήσια Διαταγή του ο Αρχηγός του Στρατού έκανε αναφορά και στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο τόπος. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αυτή είναι η αλήθεια. Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία περνάει δύσκολες στιγμές, η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και οι ευθύνες όλων μας είναι ιδιαίτερα μεγάλες.
Ευθύνες, που ανεξάρτητα από τι μπορεί να πρεσβεύει ο καθένας από εμάς και από το πώς αντιλαμβάνεται το μέλλον και το καλό του τόπου, θα πρέπει να εμφορούνται από μία βασική αρχή που είναι ακριβώς ένα από τα βαθύτερα νοήματα της Ιστορίας μας, όπως περνάει μέσα από τις σελίδες δόξας του Ελληνικού Στρατού. Ενότητα και ομοψυχία. Όχι όπως συνηθίζεται πάνω στα ερείπια, αλλά πριν φτάσουμε σε αυτά.
Η σημερινή επέτειος, πέραν από τον εορταστικό της χαρακτήρα, φέρνει κοντά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που είτε είναι ένστολο είτε είναι σε αποστρατεία, δηλαδή σε μόνιμη εφεδρεία, είτε το μόνιμο προσωπικό, είτε το στελεχιακό δυναμικό, περνάει τις πόρτες αυτού του στρατοπέδου για να αγκαλιάσει συνολικά τον ελληνικό λαό και να μοιραστεί μαζί του βαθύτερους προβληματισμούς ευθύνης.
Σε αυτό το πνεύμα είναι που συγκεντρωνόμαστε σήμερα εδώ. Αναφορά τιμής σε εκείνους που προηγήθηκαν ημών, επικαιροποίηση των ανώτερων και ευγενών νοημάτων που φέρνουν οι επέτειοι και πάλι μπροστά με επικαιροποιημένα τα νοήματά τους. Και το κυριότερο με το αίσθημα ευθύνης όλων ανεξαίρετα των Ελλήνων, όλων ανεξαίρετα των πολιτικών δυνάμεων, όλων μας.
Κύριε Αρχηγέ,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας καθ' όλο αυτό το εξάμηνο, που είχα και εγώ την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά αυτό για το οποίο ως Έλληνας πολίτης, πάνω από όλα, αισθάνομαι υπερήφανος και που είναι αυτό που τονίσατε και εσείς στην Ημερήσια Διαταγή σας. Ότι παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα, παρά τη δημοσιονομική πίεση, η χώρα μας διατηρεί ένα από τα πιο αξιόμαχα εθνικά αμυντικά συστήματα. Όπως είχα την ευκαιρία να πω κατά τη διάρκεια των επαφών που είχα τον τελευταίο καιρό, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, αυτό καθιστά τη χώρα μας σταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, πάντοτε έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόσκληση να θέσουμε τις υπηρεσίες μας στην υπόθεση της ειρήνης, της συνεργασίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας.
Πάνω από όλα, όμως, νιώθω ασφαλής ως πολίτης γιατί ακριβώς στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, συνολικά, υπάρχουν ακόμα ζωντανές οι αξίες που - όπως θα με έχετε ακούσει πολλές φορές να επαναλαμβάνω - θέλουν αυτόν τον χώρο να είναι η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του καθήκοντος, της τιμής, της αξίας, της υπερηφάνειας.
Αυτό λοιπόν το βαθύτερο συναίσθημα υπερηφάνειας για το αξιόμαχο, την αξιοσύνη, το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων μοιραζόμαστε σήμερα εδώ με την ευκαιρία αυτής της γιορτής.
Και θα ήθελα με τη σειρά μου, ως εκπρόσωπος της ελληνικής πολιτείας, να εκπέμψω ένα μήνυμα συνολικά προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Ότι η ελληνική πολιτεία και τις εμπιστεύεται και τις τιμά και στις δύσκολες αυτές στιγμές, όπως θα έχετε διαπιστώσει παρακολουθώντας την προσπάθεια που καταβάλλει και η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, δεν θα επιτρέψουμε σε τίποτα να θιγεί αυτό το οποίο έχει κατακτηθεί μέσα από παραπάνω από 200 χρόνια ιστορίας και που θέλει ένα εθνικό αμυντικό σύστημα, από τα καλύτερα στον κόσμο, στο όνομα της υπέρτατης αποστολής τους που είναι η υπεράσπιση της πατρίδας, εφ' όσον αυτό χρειαστεί και η διασφάλιση της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδος και της αγαπημένης μας Κύπρου.
Σας ευχαριστώ πολύ».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA