ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!

Τέλος στο αναλογικό σήμα μέσω του κέντρου του Υμηττού για όλα τα ιδιωτικά κανάλια τα οποία περνούν τώρα στην ψηφιακή εποχή. Μόνο τα κρατικά ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 θα συνεχίσουν να εκπαίμπουν αναλογικά, λόγω των Ολυμπιακών αγώνων, μέχρι τις 17 Αυγούστου.
Από αυτή την ημερομηνία και μετά όπους παίρνει σήμα από τον Υμηττό και δεν έχει αποκωδικοποιητή δεν θα μπορεί δει τηλεόραση.
«Από το κλείσιμο του αναλογικού κέντρου στον Υμηττό θα επηρεαστεί μόλις το 8% του πληθυσμού του Λεκανοπεδίου, ποσοστό που ισοδυναμεί σε περίπου 100.000 νοικοκυριά» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Digea Γιώργος Μαθιός.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν τηλεοράσεις με ενσωματωμένο το σύστημα κωδικοποίησης MPEG4 ή δεν έχουν αποκτήσει αποκωδικοποιητή - μετατροπέα του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό δεν θα μπορούν να βλέπουν τα κανάλια με αναλογικό σήμα. Θα πρέπει όμως να στρέψουν την κεραία της τηλεόρασης στο αναλογικό κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας, η λειτουργία του οποίου δεν θα διακοπεί.
Στην ψηφιακή εποχή θα περάσουν με την επικείμενη διακοπή του αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής στον Υμηττό δυτικές συνοικίες του Λεκανοπεδίου, τα Μεσόγεια, οι δυτικές ακτές των Κυκλάδων και οι νότιες ακτές της Ευβοίας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA