Ο ΝΙΚΟΛΙΑΣ ΣΤΟ GAZZETA. ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΑΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Ο ΝΙΚΟΛΙΑΣ ΣΤΟ GAZZETA. ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΑΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ!


Ο Αλέξανδρος Νικολιάς περιμένει την εισαγωγή του στην ιατρική, ετοιμάζεται για επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ και κλέβει την παράσταση με το ποδόσφαιρο... αλάνας, ακόμα και αν φοράει δύο νούμερα μεγαλύτερο παπούτσι!
Η απίστευτη ιστορία του Αλέξανδρου Νικολιά
«Για πόσο θα παίζεις ποδόσφαιρο; Κάτι θα πρέπει να κάνεις στη ζωή σου και μετά από αυτό. Θα πρέπει να σπουδάσεις για να ζήσεις την οικογένειά σου», έλεγαν κάποτε οι γονείς των παιδιών που ήθελαν να ασχοληθούν με τη μπάλα. Τα χρόνια πέρασαν, πλέον κάποιος μπορεί να φτιάξει από μία μικρή, έως μία τεράστια περιουσία από το ποδόσφαιρο και να μπορέσει να ζήσει, όχι μόνο τη δική του οικογένεια, αλλά και τις επόμενες γενιές που θα έρθουν. Και αν πλέον το παραπάνω... κλισέ δεν περνάει στους γονείς, πάντα εκείνοι θα έχουν τον αντίλογο: «Καλό το ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να έχεις άκρες, καλό μάνατζερ, να σε προσέξουν, αλλιώς δεν έχεις τύχη. Μόνο με τις σπουδές θα έχεις μέλλον». Άντε λοιπόν να βγάλεις, σαν παιδί που είσαι, από το μυαλό των γονιών σου πως έχεις το απαιτούμενο ταλέντο για να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο και να κάνεις μία λαμπρή καριέρα.
Κάτι τέτοιο μπορεί να σκέφτηκε και ο Αλέξανδρος Νικολιάς και από το να ακούει τους γονείς του να του βρίσκουν χίλιες δυο δικαιολογίες προκειμένου να μπει σε μία καλή σχολή και να εξασφαλίσει το μέλλον του, προτίμησε να κάνει και τα δύο. Μπάλα και διάβασμα. Καθόλου εύκολο εγχείρημα, όμως για να μείνει και ο ίδιος ικανοποιημένος, αλλά και οι δικοί του άνθρωποι, έκανε την... υπέρβαση. Στα 18 του χρόνια πλέον, περιμένει εντός του μήνα τα αποτελέσματα για την εισαγωγή του στην ιατρική. Δεν δείχνει και πολύ να αγχώνεται, που σημαίνει πως την έχει πιάσει ήδη τη σχολή, οπότε ήρθε η ώρα να κοιτάξει τη μεγάλη του αγάπη. Τη μπάλα. «Προτεραιότητα έχει το ποδόσφαιρο. Η σχολή μπορεί να περιμένει», δηλώνει ευθαρσώς, όμως γνωρίζει πως ήδη έχει πετύχει πολλά πράγματα και έχει κάνει χαρούμενους τους πάντες.
Δύο προπονήσεις και χωρίς παπούτσια
Όταν όμως το ταλέντο είναι έμφυτο (και μέχρι στιγμής το έχουν αντιληφθεί όλοι όσοι έχουν δει τον πιτσιρικά από κοντά) σίγουρα κάποια στιγμή θα ξεχωρίσεις. Ο Νικολιάς πρέπει να βελτιώσει πάρα πολλά πράγματα στο παιχνίδι του, κυρίως τακτικά, αφού το ποδόσφαιρο που παίζει είναι περισσότερο... αλάνας. Είναι όμως αυτό που γουστάρει πολύς κόσμος και για αυτό έχει κερδίσει τους πάντες. Και φυσικά τον προπονητή του, που λέει χαρακτηριστικά: «Είναι φοβερός με τη μπάλα στα πόδια, ίσως ο καλύτερος από όλους τους μικρούς σε αυτό, όμως έχει να κάνει κανονική προπόνηση εδώ και δύο χρόνια. Δύο φορές την εβδομάδα και μετά πίσω στην Εύβοια. Αλλά είναι μπαλαδόρος και θα παίξει».
Ναι. Μόλις δύο προπονήσεις έκανε ο 18χρονος, καθώς η Κύμη είναι λίγο μακριά για να γυμνάζεται καθημερινά με την ομάδα Νέων και παράλληλα να διαβάζει για να περάσει στην ιατρική. Ένα εντελώς ακατέργαστο ταλέντο, που δεν έχει δουλέψει σωστά, αλλά καταφέρνει να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Όμως τα... τρελά της ιστορίας του Αλέξανδρου Νικολιά δεν σταματάνε εκεί. Το να ξεχωρίζεις κάνοντας μόνο δύο προπονήσεις την εβδομάδα, είναι όντως δύσκολο. Το να κάνεις... παπάδες με τη μπάλα, φορώντας 2 νούμερα μεγαλύτερο παπούτσι από το κανονικό, που το δένεις σφιχτά για να μην σου φεύγει, σίγουρα συγκαταλέγεται στα απίθανα του ποδοσφαίρου.
«Τον έβλεπα να κάνει αυτά τα φοβερά κόλπα με τη μπάλα, να πασάρει καλά, να ντριπλάρει, αλλά όταν έκανε σουτ ήταν όλα τζούφια. Δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί και κάποια στιγμή πρόσεξα ότι τα παπούτσια του ζάρωναν. Τον πλησίασα και του είπα "αγόρι μου τι νούμερο παπούτσι φοράς;". "43", μου λέει. "Και αυτά τι είναι;". "Αυτά είναι 45" κόουτς». Απίστευτα πράγματα! Κάπου εκεί επενέβη ο «Μίτσι» για να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη.
To μαλλί τον έκανε... αναγνωρίσιμο
Οι πρώτες προπονήσεις της φετινής ΑΕΚ ήταν ένας μεγάλος γρίφος για όλους. Προπονητές, παίκτες, δημοσιογράφους, κόσμο. Τα πολλά νέα και άγνωστα πρόσωπα στα αποδυτήρια της ομάδας, χορδιζόντουσαν... διπλοτσεκάρισμα για να τους φωνάξεις με το όνομά τους. Ο Νικολιάς δεν αντιμετώπισε ποτέ αυτό το πρόβλημα. Το μακρύ μαλλί και το «μέταλ» στυλ του, τον έκαναν αμέσως αναγνωρίσιμο. Ωστόσο, πριν πάει φαντάρος (ίσως τότε να είχε ονειρευτεί πως θα κουρευτεί, αλλά η μοίρα του έπαιξε ένα καλύτερο παιχνίδι), αναγκάζεται να περάσει από το κομμωτήριο. Και θα συνέβαινε εδώ, αλλά τελικά ο Βαγγέλης Βλάχος έδειξε διαλλακτικός μαζί του και του επέτρεψε να το... χωνέψει λίγο περισσότερο και να κουρευτεί στην Αθήνα. «Σου έχω βρει τον καλύτερο κομμωτή του Τσέστερ. Έρχεται σε λίγη ώρα στο ξενοδοχείο να σε κουρέψει», του είπε προχθές ο προπονητής και ο Νικολιάς... πάγωσε. «Σε παρακαλώ κόουτς, όχι εδώ. Έχω δικό μου κομμωτή στην Ελλάδα. Να γυρίσουμε και θα κουρευτώ εκεί», με τον Βλάχο να γελάει και να κάνει δεκτό το αίτημά του.
Ο Νικολιάς δέχθηκε επίσης να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις:
Δύο λόγια για τις πρώτες σου εντυπώσεις από την εμπειρία της προετοιμασίας με την ΑΕΚ...
«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολα. Μέρα με την μέρα είναι πιο δύσκολα, γιατί οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Αλλά όσο περνάει ο καιρός προσπαθούμε να βελτιωθούμε»
Ποια στοιχεία του παιχνιδιού σου θεωρείς πως θα πρέπει να βελτιώσεις και ποια νομίζεις πως είναι τα δυνατά σου σημεία;
«Η δύναμη πρέπει να βελτιωθεί. Και η αντοχή. Τακτική και κίνηση μέσα στο χώρο. Όλα χρειάζονται βελτίωση. Όσο για τα δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι μου, αυτά δεν μπορώ να τα κρίνω εγώ. Θα το κάνει ο προπονητής μου και όσοι με βλέπουν να αγωνίζομαι».
Υπάρχει η προοπτική του ποδοσφαίρου και αυτή της ιατρικής. Αν κληθείς να επιλέξεις έναν από τους δυο δρόμους, ποιος θα είναι αυτός;
«Δίνω προτεραιότητα στο ποδόσφαιρο. Αλλά θα δούμε τι θα γίνει»
Είναι το άγχος ο πιο... δυνατός σου αντίπαλος;
«Υπάρχει σίγουρα άγχος. Αλλά με τις οδηγίες του προπονητή, κάθε μέρα το άγχος το αποβάλουμε. Ή τουλάχιστον προσπαθούμε να το αποβάλλουμε».
Στην μεσαία γραμμή που αγωνίζεσαι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Πως το εισπράττεις αυτό;
«Δεν το βλέπω έτσι τώρα. Προσπαθώ να παίξω και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Υπάρχουν κάποιοι έμπειροι παίκτες στην μεσαία γραμμή και είναι σημαντική η παρουσία τους. Μας βοηθάνε και προσπαθούμε να πάρουμε στοιχεία απ' αυτούς».

gazzeta.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA