Τώρα που κάνει ηλιόλουστες ημέρες, με μια σακούλα και ένα μαχαίρι στα
χέρια, μπορεί κανείς να επισκεφθεί τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου
Ιστιαίας για να μαζέψει... χόρτα!
Το γήπεδο σύμφωνα με το istiaianews έχει εγκαταλειφθεί λόγω προβλημάτων και έλλειψης χρημάτων συντήρησης, ενώ οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Ιστιαίας παίζουν και προπονούνται στο γήπεδο Αιδηψού.
Έτσι, άντρες και γυναίκες μπορούν πια να πάνε γήπεδο, οι μεν στο γήπεδο Αιδηψού για μπάλα και οι δε στο γήπεδο Ιστιαίας για χόρτα.
Προτιμήστε τα λαδολέμονο με την Κυριακάτικη μπριζόλα ή χορτόπιτα σαν την συνταγή που ακολουθεί.
Το γήπεδο σύμφωνα με το istiaianews έχει εγκαταλειφθεί λόγω προβλημάτων και έλλειψης χρημάτων συντήρησης, ενώ οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Ιστιαίας παίζουν και προπονούνται στο γήπεδο Αιδηψού.
Έτσι, άντρες και γυναίκες μπορούν πια να πάνε γήπεδο, οι μεν στο γήπεδο Αιδηψού για μπάλα και οι δε στο γήπεδο Ιστιαίας για χόρτα.
Προτιμήστε τα λαδολέμονο με την Κυριακάτικη μπριζόλα ή χορτόπιτα σαν την συνταγή που ακολουθεί.
Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά (κρεμμυδάκια,
άνηθος, δυόσμος) σε σουρωτήρι. Τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη και τα
πασπαλίζουμε με το αλάτι. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για
15΄-20΄, να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τα σφίγγουμε στις παλάμες μας,
να μαραθούν και να αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
Προσθέτουμε φέτα και τριμμένο πιπέρι. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί, στρώνουμε
ένα ένα φύλλο σουρωτά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο καθένα χωριστά.
Κάτω βάζουμε 6 φύλλα. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και περιχύνουμε με το
ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, σουρωτά, ραντίζοντας ένα ένα
με ελαιόλαδο. Στρίβουμε τις άκρες των φύλλων. Χαράζουμε σε κομμάτια,
ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι. Ψήνουμε σε αντιστάσεις στην
τελευταία σχάρα, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα.