Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής με 153 όχι, ενώ περίμεναν 155 - Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα - Σαμαρά (Βίντεο) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής με 153 όχι, ενώ περίμεναν 155 - Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα - Σαμαρά (Βίντεο)

Υπερψήφισε την πρόταση μομφής η Θεοδώρα Τζάκρη και διεγράφη αυτομάτως από το ΠΑΣΟΚ
Εκλογές άμεσα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας που κατηγόρησε την κυβέρνηση πως λέει ψέματα για την τρόικα
Η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίστηκε με 153 ψήφους, ενώ η ίδια η κυβέρνηση θεωρούσε τα 155 όχι ως "στοίχημα".
Τσίπρας: Κοιτάξτε με κ. πρωθυπουργέ - Σαμαράς: Κοιτάω αλλού για να μην γελάω

ΒΙΝΤΕΟ
Με 153 «όχι» καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.
Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 124 βουλευτές και 17 ψήφισαν «παρών».
Η βουλευτής του νομού Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας που διεξάγεται στη Βουλή. Αστραπιαία ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι με επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι η κα Τζάκρη τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Η δεύτερη απώλεια για την κυβερνητική πλειοψηφία προέρχεται από τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος δηλώνει άρρωστος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για "διπλωματική ασθένεια".
Από τους 17  βουλευτές που ψήφισαν παρών, είναι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Λοβέρδος, Αηδόνης και Κασαπίδης, ενώ ο ανεξάρτητος Ανδρουλάκης ήταν απών. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έλειπε μόνο ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος νοσηλεύεται.  


Τσίπρας: Κοιτάξτε με κ. πρωθυπουργέ - Σαμαράς: Κοιτάω αλλού για να μην γελάω
Η κουβέντα για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στιγματίστηκε από ένα πρωτοφανές επεισόδιο ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό με απευθείας διάλογο μεταξύ τους. "Προσχωρήσατε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το κουβαλάτε και στις πλάτες σας.
Το αντιλαμβάνομαι, είναι βαρύ το φορτίο" είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας στον Σαμαρά "Κοιτάξτε με δεν είναι κακό". Ο πρωθυπουργός επενέβη τότε λέγοντας "Κοιτάω προς τα εκεί για να μην γελάω".
Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε να επυθύνεται στον Σαμαρά και να τον ρωτάει "θεωρείτε ότι τα καταφέρατε όταν υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, όταν υπάρχουν καρκινοπαθείς που δεν έχουν φάρμακα, οι καλύτεροι μεταναστεύσουν και η μεσαία τάξη εξαθλιώνεται"... και πρόσθεσε "στέγη και ψωμί ποιος θα δώσει στους ανέργους; Οι πρετεντέρηδες μεγαλοδημοσιογράφοι των καναλιών;".

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA