Τα ΜΑΤ μπήκαν στην ΕΡΤ - Εισαγγελέας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής (Φώτο και Βίντεο) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Τα ΜΑΤ μπήκαν στην ΕΡΤ - Εισαγγελέας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής (Φώτο και Βίντεο)

Έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες (σ.σ.: 150 ημέρες) κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ που ακολούθησαν τη διακοπή σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τα ΜΑΤ, με εντολή του εισαγγελέα, εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο προαύλιο του ραδιομεγάρου
Άγνοια για την επιχείρηση δηλώνει ο Π. Καψής

ΒΙΝΤΕΟ
 
Μέσα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μπήκαν λίγο πριν τις 5 το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα προκειμένου να εκκενώσουν το κτίριο. 
Ένταση επικράτησε έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων.
Επί τόπου βρίσκεται και ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών ο γραμματέας Νίκος Βούτσης, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Νάντια Βαλαβάνη, οι οποίοι καταγγέλλουν την επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ ως νέο δείγμα αυταρχισμού της κυβέρνησης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν τις ταυτότητές τους στις αστυνομικές δυνάμεις και ζήτησαν να εισέλθουν στο κτήριο, ωστόσο ο εισαγγελέας δεν τους το επιτρέπει.

Έξω από το ραδιομέγαρο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ τα ΜΑΤ έχουν οδηγήσει τον κόσμο προς την Αγ. Ιωάννου.


Και οι δύο πύλες του ραδιομεγάρου είναι κλειστές.
Η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας.

Το χρονικό της εφόδου των ΜΑΤ
Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο ο δημοσιογράφος Νίκος Τσιμπίδας που ήταν στον αέρα συνέχιζε να κάνει εκπομπή.
Τον διέκοψαν και του ζήτησαν να βγει από το στούντιο.
Ρώτησε τους αστυνομικούς εαν αυτή είναι η εντολή τους και όταν του απάντησαν καταφατικά, καληνύχτισε τους ακροατές και είπε: Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή Βαθιά".

Στο ertopen.com έχει αναρτηθεί το εξής μήνυμα:
Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.
Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!
Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.
Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θεάσή σας! 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA