Χαλκίδα : Εξαρθρώθηκε σπείρα τσιγγάνων για κλοπές | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα : Εξαρθρώθηκε σπείρα τσιγγάνων για κλοπές

Εξαρθρώθηκε, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σπείρα τσιγγάνων, τα μέλη της οποίας έκαναν συστηματικά, με την μέθοδο της απασχόλησης, κλοπές προϊόντων από πολυκαταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες και προχθές στη Χαλκίδα, τρία μέλη της σπείρας.
Πρόκειται για έναν 39χρονο άνδρα και δύο γυναίκες, ηλικίας 45 και 19 ετών
ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμη 31χρονου συνεργού τους, ο οποίος και αναζητείται.
Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν συνολικά οκτώ περιπτώσεις κλοπών, που έκαναν τα μέλη της σπείρας, από τα μέσα του προηγούμενου μήνα,
ενώ η αξία των κλεμμένων, ξεπερνά τις 4.500 ευρώ!

Προχθές το μεσημέρι, το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας ενημερώθηκε για κλοπή σε
πολυκατάστημα της Χαλκίδας από άγνωστους δράστες, οι οποίοι διέφυγαν με Ι.Χ.
Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντοπίστηκε να κινείται σε περιοχής της Χαλκίδας το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 39χρονος, ο 31χρονος και η 45χρονη. 
Αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για να κάνουν έλεγχο.

Ο οδηγός, αγνόησε το σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη στο πλαίσιο της οποίας το αυτοκίνητο των δραστών, που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, έπεσε σε μάντρα και ακινητοποιήθηκε.

Ο 39χρονος συνελήφθη ενώ ο 31χρονος έσπρωξε έναν αστυνομικό και μαζί με την 45χρονη το έβαλαν στα πόδια.
Ύστερα από καταδίωξη, η 45χρονη συνελήφθη επίσης ενώ ο 31χρονος εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής, κατάφερε να διαφύγει.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά προϊόντα που είχαν κλέψει λίγη ώρα νωρίτερα από το πολυκατάστημα όπως, φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, απορρυπαντικά, σαμπουάν, χυμούς, συσκευασίες που περιείχαν αλλαντικά, τυροκομικά είδη, ελαιόλαδο, γάλα και άλλα είδη, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε η συμμετοχή στη σπείρα, της 19χρονης, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Χαλκίδα.
 
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι από την 19-10-2013, οι τέσσερις δράστες έκαναν με τη μέθοδο της απασχόλησης, τουλάχιστον ακόμη επτά κλοπές στο ίδιο, αλλά και σε άλλα πολυκαταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, όπου τα κλεμμένα προϊόντα κοστίζουν πάνω από 4.500 ευρώ.
Σημειώνεται, ότι η 45χρονη, κατά τη σύλληψή της, έδειξε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας,
ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το Ι.Χ. των δραστών, ως μέσο διευκόλυνσης κακουργηματικών πράξεων.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας,
ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν αύριο ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA