Κάρυστος : Συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Κάρυστος : Συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Η ομάδα της Κίνησης «Aλλιώς» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Καρύστου, Ι. Παπαλυμπέρη, συναντήθηκε την Πέμπτη (12/12) με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά.
Διαπιστώθηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα στενότερης συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, ώστε να μπορέσουν οι θεσμοί να σταθούν όρθιοι μέσα στην κρίση και στα εμπόδια που τίθενται από το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη και των μνημονιακών δεσμεύσεων.
Αναδείχθηκε η σημασία συνολικά για την Νότια Εύβοια (ιδιαίτερα με τον τουριστικό προσανατολισμό που αυτή έχει) της άμεσης χωροθέτησης κατάλληλου σημείου ώστε να εφαρμοστεί σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισής απορριμάτων.
Το σημείο αυτό θα επιλεγεί από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΣΔΑ) στον οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι της Νότιας Εύβοιας.
Ο Περιφερειάρχης επανεβεβαίωσε ότι οι σχετικές πιστώσεις μέσω του ΕΣΠΑ είναι από καιρό διαθέσιμες.
Στην παρατήρηση της κίνησης, ότι δεν υπήρξε αιτιολογημένη και αποδεδειγμένα ορθή ένταξη έργων τα οποία και πρώτης προτεραιότητας θα ήταν αλλά και κυρίως θα ωφελούσαν κυρίως τις πληγείσες περιοχές ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι υιοθέτησε σεβόμενος απόλυτα τη σχετική απόφαση του ΔΣ του Δήμου Καρύστου.
Τονίστηκε από την αντιπροσωπεία της Κίνησης ότι η ριζική αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού για τις ΑΠΕ αποτελεί μονόδρομο.
Επίσης εκφράστηκε η σφοδρή αντίθεσή με την σχεδιαζόμενη διάνοιξη δρόμου κοντά στην κορυφή της Όχης για την εξυπηρέτηση εγκατάστασης νέων αιολικών πάρκων, ο οποίος καταστρέφει σημαντικά φυσικά τοπία τα οποία αποτελούν σημαντικούς τουριστικούς πόρους και όχι μονό.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA