Εξαφανίστηκε μετά από 9ημερη άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός - Φόβοι για σύμπραξη με Παλαιοκώστα και Μαζιώτη (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εξαφανίστηκε μετά από 9ημερη άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός - Φόβοι για σύμπραξη με Παλαιοκώστα και Μαζιώτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι κι αν έχει καταδικαστεί 6 φορές ισόβια, ο 56χρονος Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος έχει καταδικασθεί για την υπόθεση «Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη» πήρε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού και αν δεν έχει επιστρέψει έως αύριο, τότε έχει αποδράσει...
"Θα συνεχίσω να είμαι συνήγορός του" δηλώνει ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

ΒΙΝΤΕΟ
Και για ακόμα μια φορά, τίθεται θέμα επανεξέτασης των αδειών που δίνονται σε καταδικασθέντες για τόσο σοβαρά αδικήματα.
Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου διαμένουν συγγενικά πρόσωπα του 56χρονου ισοβίτη, ο οποίος παραβίασε τους όρους της άδειας που του δόθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, συγγενείς του είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο 56χρονος, ο οποίος τους επισκέφθηκε με την ευκαιρία των εορτών.
Ο πατέρας του, ιερέας Τριαντάφυλλος Ξηρός είπε ότι η αστυνομία πήγε τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας και ότι η πράξη του γιού του ήταν μια ανοησία και λάθος.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός πήρε άδεια, διάρκειας εννέα ημερών και μέχρι χθες εμφανιζόταν κανονικά, κάθε μέρα, στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας.
Από χθες, όμως, δεν έδωσε σημεία ζωής, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών.

«Δεν παραβίασε τους όρους της άδειας για να επιστρέψει φυλακή» υποστηρίζουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.
Θεωρούν μάλιστα ότι ο 55χρονος Χριστόδουλος Ξηρός αποφάσισε και προσχεδίασε τη φυγή του, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο «εξωτερικής βοήθειας» σε αυτή του την κίνηση. Δεν αποκλείουν αυτή η απόφαση να προήλθε από την χρονική συγκυρία κατά την οποία διαφαίνεται η προσπάθεια αναβίωσης της εγχώριας τρομοκρατίας στα βήματα της... 17 Νοέμβρη.
Αυτές οι σκέψεις των αξιωματικών της αστυνομίας συνδυάζονται με τις πληροφορίες που είχαν και αφορούσαν την «συμβίωση» του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Όταν βγήκε από τα ειδικά κελιά και μεταφέρθηκε στις ανδρικές φυλακές φαίνεται να έκανε «στενή παρέα» με γνωστό ποινικό, συμπαθούντα των... αντιεξουσιαστικών απόψεων.
Εκεί ήρθε σε επαφή με νεαρούς κρατούμενους, κατηγορούμενους για συμμετοχή στις ενέργειες της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
«Φανταστείτε μια ‘σύμπλευση’, Χριστόδουλου Ξηρού, Παλαιοκώστα, Μαζιώτη και μερικών άλλων. Ακόμη και να μην υπάρχει, το γεγονός ότι είναι ελεύθεροι, λειτουργεί ενθαρυντικά για εκείνους που συμμετέχουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ίσως και για άλλους που βρίσκονται στο μεταίχμιο να το κάνουν» επισημαίνουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Οι δηλώσεις του συνηγόρου του, Φραγκίσκου Ραγκούση, περί «πολιτικής απόφασης, ανάλογη της επαναστατικής του δράσης και της ιστορίας του», επιβεβαιώνουν εν μέρει ή τουλάχιστον ενδυναμώνουν τις αστυνομικές εκτιμήσεις.

Ο κ. Ραγκούσης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του παρεμβάσεων, εκτίμησε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, «αποφάσισε να αποδράσει».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA