Εύβοια: Επίσπευση άμεσων κινητοποιήσεων! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εύβοια: Επίσπευση άμεσων κινητοποιήσεων!

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης των άδικων φορολογικών μέτρων που ψήφισε η βουλή και τέθηκαν σε ισχύ από 1/1/2014, το επιμελητήριο Εύβοιας ανέλαβε και διοργάνωσε σύσκεψη φορέων με θέματα:
α) Νέα φορολογικά μέτρα
β) Εξοντωτικά πρόστιμα Ν. 4174/2013
γ) Πρόστιμα για μισθολογικές καταστάσεις.
 
Μετά το πέρας της σύσκεψης ομόφωνα αποφασίστηκε και εκδόθηκε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο ζητείται η άρση των άρθρων 53-60 του νόμου 4174/2013 ο οποίος επιφέρει εξοντωτικά πρόστιμα οδηγώντας στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επισημάνθηκε επίσης κατά την έκδοση του ψηφίσματος ότι δεν ζητείται το ρετουσάρισματου νόμου (μειώσεις και εκπτώσεις προστίμων) αλλά η οριστική άρση του νόμου και σχεδιασμός του από την αρχή.
Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη για μία άμεση απάντηση του αρμόδιου υπουργείου, ώστε να ικανοποιήσει τα αιτήματά που είναι και αιτήματα όλου του επαγγελματικού κόσμου. 
Το μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. του επιμελητηρίου Γιάννης Μαραγκός, μίλησε σε προσωπικό ύφος στον Παναγιώτη Σίμωση τονίζοντας τα εξής :
"Παρακολουθώντας τις εξελίξεις διαπιστώνω τα αιτήματα του ψηφίσματός μας να μην ικανοποιούνται και η κυβέρνηση κατά την προσφιλή της τακτική να προχωρά μόνο σε κάποιες μειώσεις προστίμων.
Το επιμελητήριο κατά την σύσκεψη φορέων στις 28/1/2014 οφείλει να έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα προς την κυβέρνηση όταν υπάρχει κράτος δικαίου.
Όταν όμως η κυβέρνηση φέρεται και νομοθετεί εξοντωτικά προς εμάς και τα μέλη τα οποία εκπροσωπούμε τότε το επιμελήτηριο επιβάλλεται να διαφοροποιηθεί.
Κατόπιν τούτων ερωτώ τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Ευβοίας:
1. προτίθεται το επιμελητήριο Εύβοιας να προβεί σε πιο δυναμικές ενέργειες όπως ειπώθηκε κατά την σύσκεψη της 28/1/2014 ;
2. θα διοργανωσεί το επιμελητήριο Εύβοιας μία ευρύτερη σύσκεψη φορέων Στερεάς Ελλάδας που θα έχει στόχο όχι την έκδοση ψηφίσματος αλλά την αρχή δυναμικών δράσεων;"
Ο Γιάννης Μαραγκός

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA