Γνωστός πυγμάχος και παλιός νονός της νύχτας οι “εγκέφαλοι” του κυκλώματος εκβιαστών! 14 συλλήψεις μέχρι στιγμής | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Γνωστός πυγμάχος και παλιός νονός της νύχτας οι “εγκέφαλοι” του κυκλώματος εκβιαστών! 14 συλλήψεις μέχρι στιγμής

Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα, αναζητούνται άλλα 24.
Όλοι τους κατηγορούνται - μεταξύ άλλων- για εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών.
Σε εξέλιξη οι έρευνες στην Εύβοια. 
Εγκληματική οργάνωση που πουλούσε προστασία σε καταστήματα και εκβίαζε τους ιδιοκτήτες τους εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, συλλαμβάνοντας έως τώρα 14 άτομα. 
Ωστόσο, στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση περιλαμβάνονται επιπλέον 24 άτομα, τα οποία αναζητούνται.
Αρχηγικά μέλη της οργάνωσης που δρούσε στην Αττική, την Κορινθία, την Ηλεία και την Πάτμο είναι ένας 44χρονος και ένας 54χρονος ημεδαπός.
Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί και διερευνηθεί 22 περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων από τους οποίους εισέπρατταν μηνιαίως χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 200 έως 1.500 ευρώ το κατάστημα.

Από την έρευνα που πραγματοποίησε η ασφάλεια προέκυψαν ακόμη και ξυλοδαρμοί και εκφοβισμοί με όπλα θυμάτων της σπείρας.
Όπως έκαναν σε εστιατόριο της Γλυφάδας όπου τα μέλη της σπείρας απείλησαν τον ιδιοκτήτη, μέσα στο γραφείο του και μάλιστα πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.
Σε μια άλλη περίπτωση, τα μέλη της σπείρας γάζωσαν με καλάσνικοφ τα γραφεία γνωστής κατασκευαστικής εταιρίας γιατί απαιτούσαν 200.000 ευρώ ως αποζημίωση για εργαζόμενο που είχε απολυθεί από την εταιρία και στην συνέχεια , όπως αποδείχθηκε, ήταν μέλος της συμμορίας.

Οι πλέον σοβαρές περιπτώσεις, στις οποίες ενέχεται η οργάνωση, είναι:
-την 03-04-2013, 4 μέλη της οργάνωσης προκάλεσαν σωματικές βλάβες στον υπεύθυνο καταστήματος που βρίσκεται στη Γλυφάδα Αττικής και απαίτησαν εκβιαστικά χρηματικό ποσό (300) ευρώ εβδομαδιαίως.

-την 16-04-2013, έξι μέλη της ομάδας εισήλθαν στο κατάστημα, ζητώντας από τον υπεύθυνο την καταβολή του εν λόγω ποσού.
Στην άρνησή του να τους δώσει τα χρήματα, τα μέλη της οργάνωσης τον γρονθοκόπησαν και προκάλεσαν υλικές φθορές στο κατάστημα.

-την 16-06-2013, 2 μέλη της οργάνωσης εισήλθαν σε κατάστημα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και, αφού επιτέθηκαν απρόκλητα σε συγγενικά πρόσωπα των ιδιοκτητών, πυροβόλησαν δύο φορές και διέφυγαν μαζεύοντας τους κάλυκες.

-την 19-01-2012, 3 μέλη της οργάνωσης, επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, μετέβησαν στην έδρα εταιρείας στον Κορυδαλλό και πυροβόλησαν 19 φορές με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov κατά αυτοκινήτου.
Σκοπός των δραστών ήταν να εξαναγκάσουν τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ.

-την 31-01-2014 3 μέλη της οργάνωσης κατόπιν εντολής άσκησαν ψυχολογική και σωματική βία σε δανειολήπτη προκειμένου να καταβάλει στον δανειστή του, ποσό επιπλέον του συμφωνημένου.
Μάλιστα, με σφυρί προκάλεσαν κάταγμα στο μικρό δάκτυλο του αριστερού του χεριού, ενώ του αφαίρεσαν και τα χρήματα που είχε μαζί του.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
περίστροφο διαμετρήματος 0.22 mm , με αποξεσμένη τη μάρκα και τον αριθμό του
πιστόλι διαμετρήματος 9 mm και κυνηγετική καραμπίνα
220 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
52 συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος
πιστόλι replica και πιστόλι ρίψης αβολίδωτων φυσιγγίων
4 πτυσσόμενα μαχαίρια και σπαθί
3 γκλοπ και δύο σπρέι πιπεριού
41 κινητά τηλέφωνα και 13 κάρτες SIM
χρηματικό ποσό 28.000 ευρώ και 657 δολάρια Η.Π.Α.
14 βιβλιάρια καταθέσεων και 6 μπλοκ επιταγών
4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα
4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 5 συσκευές αποθήκευσης δεδομένων
μικροποσότητες κάνναβης
κουκούλα τύπου full face και ζυγαριά ακριβείας

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες περιοχές της επικράτειας. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA