Τυφλός αριστούχος μαθητής δεν έγινε δεκτός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Τυφλός αριστούχος μαθητής δεν έγινε δεκτός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο!

Φρένο στην επιθυμία ενός 18χρονου τυφλού, αριστούχου μαθητή, βάζει το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, το οποίο δεν τον δέχεται ως φοιτητή.
Ο Αργύρης Κουμτζής είναι μαθητής της τρίτης λυκείου από τη Θεσσαλονίκη και έχει κερδίσει δεκάδες κύπελλα και βραβεία στο σκάκι, αλλά και στη φυσική. 
Είναι τυφλός εκ γενετής και το μεγαλύτερο όνειρό του ήταν να σπουδάσει φυσική.
 "Δεν έχουμε περιθώριο να νιώσουμε ούτε απογοήτευση, ούτε πικρία γιατί τόσα χρόνια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αν δίναμε αυτό το περιθώριο στον εαυτό μας δεν θα μπορούσαμε ν' αντέξουμε.
Αυτό που έχουμε μάθει είναι δυστυχώς να παλεύουμε για τα αυτονόητα" είναι η απάντηση του 18χρονου στο "όχι" του ΑΠΘ. 
Ο Αργύρης Κουμτζής έχει πολλές διακρίσεις σε σχολικούς διαγωνισμούς της ελληνικής μαθηματικής εταιρίας και της Ένωσης Ελλήνων φυσικών. 
Οι γονείς του είναι τυφλοί ενώ έχει έναν αδελφό επίσης τυφλό. 
Έχει μάθει να μην το βάζει κάτω και ζητά να γίνει δεκτός στη σχολή, αφού στα αντίστοιχα τμήματα σε Αθήνα και Ιωάννινα, φοιτητές με ολική τύφλωση σπουδάζουν χωρίς προβλήματα, επισμαίνοντας ότι "φυσική δεν είναι οι αισθήσεις, είναι το μυαλό γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν αισθήσεις αλλά δεν μπορούν να γίνουν όλοι φυσικοί". 
Οι γονείς του είναι στο πλευρό του και όπως λένε θα τον βοηθήσουν να εκπληρώσει το όνειρό του είτε στην Αθήνα, είτε στα Ιωάννινα είτε στο εξωτερικό.
 Στελέχη του υπουργείου Παιδείας επικοινώνησαν με την οικογένεια του Αργύρη και δεσμεύθηκαν ότι ο υπουργός που βρίσκεται εκτός Ελλάδας επιστρέφοντας θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA