Έρχονται συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Έρχονται συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση θανάτου του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, καθώς ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκος άσκησε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα κατά παντός υπευθύνου αλλά και σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.
Οι διώξεις αυτές αφορούν σε βασανισμό κρατουμένου, βασανισμό με αποτέλεσμα τον θάνατο και βαριά σωματική βλάβη, ενώ εκδόθηκαν οκτώ εντάλματα σύλληψης εις βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας.
Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 14 υπάλληλοι των συγκεκριμένων φυλακών, ενώ αναμένονται και νέα εντάλματα κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων του Μαλανδρίνου αλλά και αστυνομικών του Α.Τ. της Ιτέας.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών Μηνά Γεωργιάδη και Ελένης Ζαγγελίδου, ο θάνατος του Καρέλι δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αλλά επήλθε από κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές - εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του.\
Όπως προκύπτει, το κάταγμα στο στέρνο είναι σύγχρονο του θανάτου.
Οι εισαγγελικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία αλλά και καταθέσεις που μαρτυρούν ότι ο βαρυποινίτης υπέστη άγρια βασανιστήρια για τρία μερόνυχτα. Δηλαδή, βάσει των στοιχείων, ο Ιλία Καρέλι φέρεται να ξυλοκοπήθηκε αρχικά από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο Μαλανδρίνο αμέσως μετά τη δολοφονία του Γιώργου Τσιρώνη.
Τα βασανιστήρια φέρονται να συνεχίστηκαν κατά τη μεταγωγή του στο Α.Τ. Ιτέας, αλλά και στις φυλακές Νιγρίτας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA