Χαλκίδα: Η νεολαία του συνδυασμού "Ρεύμα Ανατροπής" διεκδικεί μία καλύτερη πόλη! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα: Η νεολαία του συνδυασμού "Ρεύμα Ανατροπής" διεκδικεί μία καλύτερη πόλη!


"Τίποτα δεν θα μας χαριστεί εάν δεν το διεκδικήσουμε"
Δείτε το ενδιαφέρον άρθρο της νεολαίας του συνδυασμού "Ρεύμα Ανατροπής" του υποψήφιου δημάρχου Χαλκίδας, Νίκου Λεβέντη...
"Είμαστε εδώ….
Σε μια εποχή έντεχνης και κατευθυνόμενης απαξίωσης για το τι συμβαίνει γύρω μας, που θέλει τους νέους (ως το πιο ελπιδοφόρο και δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας) «άψαχτους» και πολίτικους.
Σε μια εποχή εφαρμογής άδικων και αδυσώπητων πολιτικών λιτότητας από την μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα άσκησης της εξουσίας…

Αυτήν ακριβώς την δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, για τη ζωή μας, για το μέλλον μας, έρχονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν κρίσιμη σημασία για την απόκρουση όλων αυτών που μας στερούν τα όνειρα. Όλων αυτών που μας στερούν το μέλλον και την ελπίδα.
Σε πείσμα λοιπών αυτών των καιρών, δηλώνουμε το παρόν, ως νέοι που δεν την κοπανάνε. Ως νέοι που επιλέγουν την συμμετοχή. Ως νέοι που κάνουν την πολιτική επιλογή να δηλώσουν ότι ξέρουν τι θέλουν και τι δεν θέλουν για την οικοδόμηση μιας καλύτερης πόλης, για μια καλύτερη ζωή.

Οι νέοι του Ρεύματος Ευρίπου διεκδικούν:
Δημοκρατία στο δήμο μας: Συμμετοχικές διαδικασίες παντού. Οι πολίτες να ελέγχουν όχι μόνο να ελέγχονται από το δήμο. Να επανασυστήσουμε την έννοια της κοινότητας που μας στέρησε ο «Καλλικράτης»!

Ελεύθερους χώρους: Τους επαναδιεκδικούμε! Ελεύθερους χώρους σαν τόπους παιχνιδιού και περιπάτου, συνεύρεσης, επικοινωνίας, άθλησης, δημιουργίας και προβληματισμού, ποδηλατόδρομους. Η διαφορετική ηλικία, καταγωγή, μορφωτικό επίπεδο, κοινωνική και οικονομική κατάσταση να είναι πεδίο προβληματισμού και σύνθεσης, όχι αποκλεισμού!

Πολιτισμός: Ας γίνουμε οι νέοι της Χαλκίδας διαμορφωτές της δικής μας πολιτιστικής ταυτότητας. Αναδεικνύοντας την ιστορική, λαογραφική, αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομία. Σεβόμενοι τις ανάγκες των δημοτών για περισσότερα φεστιβάλ, πολιτιστικά γεγονότα και πολιτιστική ζωή από την πόλη για την πόλη. Με συνεχή ανάδειξη, συνδιαλλαγή και στήριξη των τοπικών μας πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων.

Περιβάλλον: Συνείδηση και σεβασμός! Είναι επιτακτική η ανάγκη να αναπτύξουμε το αίσθημα του σεβασμού στο περιβάλλον και τη συλλογικότητα. Να γίνει κοινή συνείδηση επιτέλους πως η εικόνα της πόλης μας μαρτυρά την ποιότητα, την αντίληψη και την ιδιοσυγκρασία του πληθυσμού της.

Καθαριότητα: Εποπτεία και συνείδηση! Επιπλέον ένα μείζον θέμα που αφορά την καθαριότητα της πόλης μας, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ανακυκλωτικής συνείδησης των δημοτών και ο σεβασμός των κοινόχρηστων χώρων, των παραλιών κλπ.

Αδέσποτα: Ένα ακόμα ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα είναι τα αδέσποτα, που βρίσκονται αφημένα στο έλεος τους. Συνεπώς θα πρέπει να αναπτυχτεί το αίσθημα της φιλοζωίας μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων της πόλης μας και να προωθηθεί η δημιουργία φιλοζωικών οργανώσεων και συλλόγων.

Κυκλοφοριακό: Η πόλη χρειάζεται δωρεάν χώρους στάθμευσης γύρω από το κέντρο ενώ παράλληλα πρέπει να υιοθετήσει τρόπους μαζί με τους δημότες, ώστε ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να βάλουνε στην καθημερινότητα τους το περπάτημα και το ποδήλατο, συμβάλλοντας στην ηρεμία της πόλης καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και του αέρα που αναπνέουμε.

Τουρισμός: Ταυτότητα και αξιοποίηση! Ζούμε σε μία πόλη με απίστευτες φυσικές ομορφιές, μία πόλη που περιβάλλεται από θάλασσα, μία πόλη που έχει διαγράψει τη δική της ιστορία. Για την ανάπτυξη του τουρισμού χρειαζόμαστε έξυπνες και εναλλακτικές ιδέες και αυτό είναι κάτι που μόνο μια δημοτική αρχή μπορεί να το κάνει οργανωμένα και με αγάπη για την Χαλκίδα, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους ανθρωπίνους πόρους και τα δημιουργικά μυαλά του νεανικού της πληθυσμού…

Η νέα γενιά οφείλει να αγωνιστεί για τα δικά της αιτήματα, για τις δικές της ανάγκες, για τη δική της θέση στην κοινωνία.

Τίποτα δεν θα μας χαριστεί εάν δεν το διεκδικήσουμε !!!"

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA