ΙΚΑ Χαλκίδας: Θα διοριστούν 14 νέοι υπάλληλοι! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΙΚΑ Χαλκίδας: Θα διοριστούν 14 νέοι υπάλληλοι!

Την ενίσχυση του ΙΚΑ Χαλκίδας με νέο προσωπικό ανακοίνωσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος.
Ο Υπουργός αποδέχτηκε ότι ο βουλευτής έθιξε ένα υπαρκτό και ζωτικό πρόβλημα με το Περιφερειακό Υποκατάστημα ΙΚΑ Χαλκίδας και γενικότερα τις υπηρεσίες του ΙΚΑ στην Εύβοια. Ανακοίνωσε ότι έχουν δρομολογηθεί και πρόκειται να διοριστούν για να ενισχύσουν το ΙΚΑ Χαλκίδας, 3 μόνιμοι υπάλληλοι επιτυχόντες του διαγωνισμού 8Κ/2008 (εκ των οποίων οι 2 έχουν ήδη αποδεχτεί τον διορισμό τους) και 7 μόνιμοι υπάλληλοι επιτυχόντες του διαγωνισμού 9Κ/2008. Επιπλέον έχει διατεθεί με απόσπαση ένας υπάλληλος ως γραμματειακή υποστήριξη στο ΚΕΠΑ που λειτουργεί στη Χαλκίδα και αναμένεται έκδοση Υπουργικής Απόφασης για απόσπαση άλλων δύο υπαλλήλων.
Τέλος επίκειται μετάταξη ενός επιπλέον υπαλλήλου από το ταμείο πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε ότι παρά την προσπάθεια αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού του Ι.Κ.Α., οι παρεχόμενες υπηρεσίες στην Εύβοια και ιδιαίτερα στο κατάστημα της Χαλκίδας βρίσκονται σε χείριστο επίπεδο.

Το ΙΚΑ Χαλκίδας το 2010 είχε προσωπικό 85 άτομα και αυτή τη στιγμή έχει 38 υπαλλήλους. Έχουν προστεθεί το ΚΕ.Π.Α. και το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) και ο όγκος εργασίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Το υποκατάστημα δέχεται περίπου 600 αιτήσεις το μήνα.
Ο χρόνος απονομής σύνταξης έχει φτάσει τους 27 μήνες αναμονής, ο μεγαλύτερος σε όλη την Ελλάδα!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA