Χαλκίδα: Κομπίνα με το ΕΣΠΑ! Παρίσταναν τους υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης και ξεζούμισαν επιχειρηματίες! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα: Κομπίνα με το ΕΣΠΑ! Παρίσταναν τους υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης και ξεζούμισαν επιχειρηματίες!

Μεγάλη επιτυχία για την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που εξάρθρωσε "μυστικά" τους απατεώνες που ξεζούμισαν επιχειρηματίες της Εύβοιας με πρόσχημα το ΕΣΠΑ...
Οι "αδιάφθοροι" της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν τον έναν από τους τρεις με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο χέρι.
Δύο Έλληνες, ένας 53χρονος και ένας 63χρονος πολιτικός μηχανικός παριστάνοντας τους υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης είχαν στήσει μία ιδιαίτερα κερδοφόρα κομπίνα, εξαπατώντας επιχειρηματίας που ενδιαφέροντουσαν να ενταχθούν στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου, το γνωστό ΕΣΠΑ. 
Μετά τη σύλληψή τους στο Περιστέρι, εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συναυτουργία απάτες, απόπειρα απάτης και εκβίασης.
Η δράση τους ξεκίνησε όπως δείχνουν οι έρευνες της αστυνομίας από το 2011, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 48χρονος, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απάτη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν ήταν το πρώτο και μοναδικό θύμα τους. Οι δράστες εξαπάτησαν και επιχειρηματίες της Εύβοιας.

Οι αδιάφθοροι των Εσωτερικών Υποθέσεων εξιχνιάσαν:
- Περίπτωση επιχειρηματιών στην Εύβοια, από τους οποίους απέσπασαν τμηματικά το χρηματικό ποσό των 10.900 ευρώ, προκειμένου να ενταχθεί η επιχείρησή τους, εμπορίας και πώλησης ελαιόλαδου στο εσωτερικό και εξωτερικό, σε υποτιθέμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ), ύψους (80.000) ευρώ.
- Περίπτωση εταιρείας στη Χαλκίδα, κατά την οποία, το έτος 2011 απέσπασαν τμηματικά από τους επιχειρηματίες το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, παρουσιάζοντας ψευδώς τη δυνατότητα ένταξης την ανωτέρω επιχείρησης σε χρηματοδοτικά προγράμματα του αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ), ύψους από (100.000 - 185.000) ευρώ. 

Επίσης:
- Περίπτωση εταιρείας στην Αττική, κατά την οποία απέσπασαν από τους ιδιοκτήτες της το χρηματικό ποσό των (13.000) ευρώ, παρουσιάζοντας ψευδώς την δυνατότητα ένταξης της εταιρείας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ).
- Περίπτωση επιχειρηματία - ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Αιγάλεω Αττικής, κατά την οποία, το έτος 2011 απέσπασαν από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των (10.800) ευρώ, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι έχουν την δυνατότητα να εντάξουν την επιχείρησή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ).  

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA