Όταν ο Ανδρέας "αποθέωσε" τον Μητσοτάκη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Όταν ο Ανδρέας "αποθέωσε" τον Μητσοτάκη

Όταν ο Ανδρέας "αποθέωσε" τον Μητσοτάκη Η πολιτική τους κόντρα έχει γράψει ιστορία. Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άρχισαν να συγκρούονται από τα πρώτα τους βήματα στην πολιτική αλλά φαίνεται πως μακριά από τα φώτα υπήρχε μεταξύ τους αμοιβαίος σεβασμός.
Μια ιστορία που φέρνει στο φως το ΒΗΜΑτοδότης αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Λίγο πριν πεθάνει, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αναγνωρίσει τον μεγάλο του πολιτικό αντίπαλο, σε μια προσωπική συζήτηση με τον προσωπικό του γιατρό, Δημήτρη Κρεμαστινό.

Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρίσκονταν σε κόντρα από την εποχή που συνυπήρξαν στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου. Μια κόντρα που διαιωνίστηκε με χαρακτηρισμούς όπως «εφιάλτης», «προδότης», «αποστάτης».  

Μια μέρα πριν μεταφερθεί στο Ωνάσειο ο Ανδρέας Παπανδρέου και αφού η υγεία του είχε επιδεινωθεί με πολλαπλά προβλήματα στην καρδιά, στους πνεύμονες, στα νεφρά αλλά και με αναπνευστική ανεπάρκεια, ο τότε πρωθυπουργός είχε μια αποκαλυπτική συζήτηση με τον προσωπικό του γιατρό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κρεμαστινό.
 

Ο Κρεμαστινός άνοιξα δειλά-δειλά συζήτηση για την διαδοχή ώστε να μην διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και να μην πέσει η κυβέρνηση. Ήξερε βέβαια πως ο Παπανδρέου δεν ήθελε ούτε να ακούει περί διαδοχής. Ούτε καν να ορίσει αντιπρόεδρο δεν ήθελε. «Πείτε μου ένα πρόσωπο να κάνω αντιπρόεδρο και να μη "σφαχτούν" οι άλλοι μεταξύ τους» έλεγε συχνά.
 

Αλλά ο Κρεμαστινός ήξερε τον τρόπο να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση. Και αφού τον άκουσε, ο Ανδρέας Παπανδρέου του είπε: 
«Ξέρεις, Δημήτρη, όταν πήγαινα στη Βουλή με περιτριγύριζαν καμιά 20αριά βουλευτές. Ήθελαν να είναι και να φαίνεται ότι είναι μαζί μου. Το ίδιο πρόσεξα ότι έκαναν και οι νεοδημοκράτες βουλευτές στον Μητσοτάκη προτού εκλεγεί αρχηγός της παράταξης. Τους αρχηγούς, βλέπεις, δεν τους διορίζεις. Τους επιλέγουν...». Και η συζήτηση περί διαδοχής έκλεισε εκεί.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA