Υπέρ της αποχής διαρκείας οι δικηγόροι στη Χαλκίδα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Υπέρ της αποχής διαρκείας οι δικηγόροι στη Χαλκίδα

Υπέρ της αποχής διαρκείας οι δικηγόροι στη Χαλκίδα
Αποχή διαρκείας ψήφισε το μεγαλύτερο μέρος των δικηγόρων της Εύβοιας στις κάλπες που στήθηκαν την Τρίτη και Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στην Χαλκίδα...

Ψήφισαν συνολικά 291 δικηγόροι. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 12 δικηγόροι και κατά 279. Από τους 279 δικηγόρους που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου, οι 163,τάχθηκαν υπέρ αποχής διαρκείας ενώ 111 ψήφισαν στοχευμένη αποχή.

Πάνω από 93% το «όχι» σε όλη την χώρα για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
Με συντριπτικό ποσοστό (17.316 ψήφοι, ήτοι 93,66%) οι δικηγόροι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Αυτοί που εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους ανέρχονται σε 1.168 και ποσοστό 6,32%.

Τα δικαστήρια αναμένεται να αδειάσουν καθώς οι δικηγόροι επέλεξαν την απεργία διαρκείας (συγκέντρωσε 9.743 ψήφους) ως μορφή κινητοποίησης ενάντια στο νομοσχέδιο. 

Οι 6.262 που μειοψήφησαν προτιμούσαν στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας αποχή από τα καθήκοντά τους. Ο χρόνος έναρξης της αποχής θα καθοριστεί από τα αρμόδια όργανα την Παρασκευή.

Εντυπωσιακή είναι και η συμμετοχή (51,61%) στο πανελλαδικό δημοψήφισμα που οργάνωσε η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων και στο οποίο έλαβαν οι 60 σύλλογοι από τους 63 σε όλη τη χώρα καθώς ψήφισαν 21.511 δικηγόροι, ενώ τα λευκά ήταν 117 και τα άκυρα 134.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA