Σίμος Κεδίκογλου: «Είναι μείζον εθνικό θέμα πώς θα σταματήσουμε να χρειαζόμαστε δανεικά» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σίμος Κεδίκογλου: «Είναι μείζον εθνικό θέμα πώς θα σταματήσουμε να χρειαζόμαστε δανεικά»

Σίμος Κεδίκογλου: «Είναι μείζον εθνικό θέμα πώς θα σταματήσουμε να χρειαζόμαστε δανεικά»
Την ανάγκη να ξεπεραστεί η πολιτική αβεβαιότητα που έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ μιλώντας στην εκπομπή «Live U» και στην δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου.
Όπως είπε, όταν προβάλλεται η εικόνα της αβεβαιότητας στην Ελλάδα τότε κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει τις εκτιμήσεις για περαιτέρω ανάπτυξη στο 2015 και συνεπώς ορισμένοι μπορούν να υποστηρίζουν, ότι θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό στο επίπεδο που λέει η τρόικα.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις εν όψει της συμφωνίας με την τρόικα και απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει στην περίπτωση που επέλθει ρήξη ή δεν περάσουν τα προτεινόμενα μέτρα, καθώς και αν υπάρχει το ενδεχόμενο συζήτησης με τον κ. Τσίπρα επεσήμανε, ότι θα πρέπει πρώτα να δουν ποια είναι η συνολική εικόνα των προτεινόμενων μέτρων.

Επανέλαβε ότι θα ήθελαν πάρα πολύ ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετείχαν έστω και ως παρατηρητές, να είχαν μια πλήρη εικόνα του όλου πλαισίου διαβούλευσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: « καλόπιστα θέλω να δεχθώ, ότι ίσως να μην γνωρίζουν ή να έχουν υπερεκτιμήσει ορισμένα ζητήματα. Θα σάς θυμίσω ότι από την περασμένη άνοιξη ο κ. Στουρνάρας, τότε Υπουργός Οικονομικών, προσκαλούσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν ως βωβοί παρατηρητές χωρίς καμία ανάληψη ευθύνης»

Όσον αφορά στο ερώτημα, εάν έχουν απευθύνει πρόσκληση απάντησε ότι θα ήταν ευκταία μια συνεννόηση και πρόσθεσε: «άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει ότι στα εθνικά θέματα πρέπει να υπάρχει εθνική συναίνεση. Μα είναι μείζον εθνικό θέμα η οικονομία. Είναι μείζον εθνικό θέμα το πώς θα σταθούμε ξανά στα πόδια μας, πώς θα σταματήσουμε να χρειαζόμαστε δανεικά, γιατί αυτή είναι η εξάρτηση. Λοιπόν, όταν ακούμε από την άλλη πλευρά και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ότι μια συνάντηση μπορεί να γίνει μόνον για να προσδιορίσουμε την ημερομηνία των εκλογών δηλ. μόνο και μόνο μια ευκαιρία για επικοινωνιακή εκμετάλλευση, ποιο το νόημα;».

Επεσήμανε πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να ασχοληθούν με το πώς θα ανεβάσουν την οικονομία, πώς θα αρχίσει να παράγει, γιατί μόνο έτσι θα βρεθούν θέσεις εργασίας για το ένα εκατομμύριο και πλέον ανέργων, θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο και θα ελαττωθεί ο αριθμός των Ελλήνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. «Χωρίς την άνοδο της οικονομίας-είπε- χωρίς την ανάπτυξή της θα είμαστε πάντα εξαρτημένοι».

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε, ότι υπάρχει ένα κενό, δυστυχώς, ακόμα και με τη βελτίωση που παρουσίασαν τα οικονομικά μεγέθη, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα και όχι συνολικό και ότι είμαστε μία οικονομία που ακόμα δεν έχει σταθεί γερά στα πόδια της, σηκωθήκαμε από το κρεβάτι της εντατικής, αλλά ίσια-ίσα που έχουμε αρχίσει να περπατάμε και την επόμενη χρονιά για να μην έχουμε καμία ανάγκη, πρέπει το δεύτερο εξάμηνο η Ελλάδα να αντλήσει από τις αγορές 14 δις. Ευρώ.

Απευθυνόμενος στον συνομιλητή του, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνη, έθεσε το ερώτημα που θα βρουν τα 14 δις ευρώ και 27 δις ευρώ, που αναμένουν από την τρόικα για να προσθέσει: «ακόμα και τις καταθέσεις των Ελλήνων, αν φαντάζονται , δεν αρκούνε για να καλύψουν τα κενά τα οποία θα υπάρξουν σε περίπτωση διακοπής της χρηματοδότησης».

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Τσίπρα περί αποστατών τόνισε ότι θα ήταν σκόπιμο να απουσιάζουν τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί από την πολιτική μας ζωή. Πρώτον γιατί η Ελλάδα του 2014 δεν μοιάζει με την Ελλάδα του 1965, δεύτερον γιατί αυτά μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ και τρίτον γιατί στο Σύνταγμα η διάταξη για τα 3/5 minimum πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου δεν έχει την έννοια ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση επισημαίνοντας παράλληλα, ότι ο στόχος του Νομοθέτη ήταν να επιτυγχάνονται ευρύτερες συναινέσεις.

Εξέφρασε, επίσης, την απορία, γιατί να είναι αποστάτης κάποιος που θα στηρίξει μια προεδρική πλειοψηφία και δεν είναι αποστάτης κάποιος που συντάσσεται με το ΣΥΡΙΖΑ για να συγκεντρωθούν οι 121 βουλευτές και κατέληξε: «γιατί βιάζεται τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Φοβάται μήπως πετύχουμε:».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA