Φωτογραφίες και Βίντεο από την ορκωμοσία της νέας Βουλής | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Φωτογραφίες και Βίντεο από την ορκωμοσία της νέας Βουλής

Φωτογραφίες και Βίντεο από την ορκωμοσία της νέας Βουλής
Ανοιξε η αυλαία της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου με την τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών - Από την Εύβοια ορκίστηκαν βουλευτές οι Βαγγέλης Αποστόλου, Γιώργος Ακριώτης, Σίμος Κεδίκογλου, Νίκος Μίχος, Νίκος Μαυραγάνης και Γιώργος Μαρίνος...

ΒΙΝΤΕΟ
Η διαδικασία ξεκίνησε με δοξολογία εκ μέρους του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των παρισταμένων μελών της Ιεράς Συνόδου, μετά από την οποία ο αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «καλή δύναμη με σύνεση, ενότητα και πνεύμα και επιδίωξη προκοπής».  
Φωτογραφίες και Βίντεο από την ορκωμοσία της νέας Βουλής
Φωτογραφίες και Βίντεο από την ορκωμοσία της νέας Βουλής
 Φέτος, οι βουλευτές που δεν επιθυμούσαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο, είχαν τη δυνατότητα να ορκιστούν «στην τιμή και συνείδησή τους» (ενώ κατά τα προηγούμενα χρόνια, απλώς παρίσταντο στην τελετή χωρίς να δεχθούν την ευλογία του αρχιεπισκόπου). 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ
Το νέο Σώμα της Βουλής, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι σαφώς ανανεωμένο, καθώς οι 134 από τους συνολικά 300 βουλευτές, εξελέγησαν για πρώτη φορά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ανδροκρατείται, κάτι που αποδεικνύεται και από την συμμετοχή μόλις 69 γυναικών βουλευτών.
Αίσθηση στους «μυημένους» των κοινοβουλευτικών πραγμάτων προκαλεί το γεγονός ότι η συρρικνωμένη πλέον ΚΟ του ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει τα τελευταία έδρανα στο κέντρο της αίθουσας, πίσω από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρό της Ευάγγελο Βενιζέλο να μην κάθεται για πρώτη φορά στην πρώτη σειρά της Ολομέλειας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA