Όταν ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε συγγενείς αγνοουμένων στην Κύπρο! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε συγγενείς αγνοουμένων στην Κύπρο! (ΦΩΤΟ)

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε συγγενείς αγνοουμένων! (ΦΩΤΟ)
Σε μια ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με συγγενείς αγνοουμένων κατά τη δεύτερη και τελευταία μέρα της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Το πρωί της Τρίτης ο Έλληνας πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στους Έλληνες και Κύπριους πεσόντες στο στρατιωτικό κοιμητήριο «Τύμβος» Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Εκεί συνομίλησε με συγγενείς αγνοουμένων, τους οποίους διαβεβαίωσε πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί και σε διεθνή φόρουμ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα της διακρίβωσης της τύχης των προσφιλών τους προσώπων.

Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τους συγγενείς των αγνοουμένων λέγοντας τους: «Έχετε την αγάπη και τη συμπαράστασή μας».







Τελευταίος σταθμός του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο ήταν το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου(ΕΛΔΥΚ), στη Λευκωσία.

Μιλώντας στους αξιωματικούς και οπλίτες της Δύναμης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ΕΛΔΥΚ «είναι ταγμένη να υπερασπίζεται στην Κύπρο, τις αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δικαιοσύνης στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Επίσης, ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπηρετούν σε μια χώρα όπως η Κύπρος, της οποίας όλοι γνωρίζουν τη σημασία και εξέφρασε ικανοποίηση για το αξιόμαχο της Δύναμης.


Τον πρωθυπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τον Κύπριο υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη και τον πρέσβη της Ελλάδος Βασίλη Παπαϊωάννου, υποδέχθηκε ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ συνταγματάρχης Εμανουήλ Θεοδώρου, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

Ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ ξενάγησε τον πρωθυπουργό στο μουσείο της Δύναμης και αναφέρθηκε στην ιστορία της από το 1960, με την υπογραφή της Συνθήκης Ζυρίχης- Λονδίνου, έως σήμερα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA