Η κόντρα τους αναζωπυρώθηκε μετά την ανακοίνωση του πρόεδρου των εργαζομένων στο Δήμο Χαλκιδέων, Δημήτρη Γεωργακόπουλου, μέσω facebook, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Στο πρωτοδικείο Χαλκίδας εκδικάστηκε η αίτηση 50 εργατών και εργατριών καθαριότητας για προσωρινή διαταγή προκειμένου να παραμείνουν στην δουλειά.
Οι εργαζόμενοι είχαν την διαβεβαίωση δύο αντιδημάρχων ότι ο Δήμος Χαλκιδέων θα στηρίξει το αίτημα τους γεγονός που θα λειτουργούσε καταλυτικά στην θετική έκβαση της δίκης. Για πρώτη όμως φορά - στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια που εργάζομαι στον Δήμο - ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στην δικηγόρο να δηλώσει κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετος στο αίτημα των εργαζομένων.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη η απόφαση του δικαστηρίου που θα κοινοποιηθεί αύριο το πρωί μπορεί να είναι αρνητική. Το πρόβλημα δηλαδή της έλλειψης προσωπικού στην καθαριότητα θα αντιμετωπιστεί με δίμηνη σύμβαση (ήδη γίνονται αιτήσεις). Ανακυκλώνει δηλαδή ο Δήμος τους άνεργους της πόλης και στην θέση αυτών που είχαν επιλεγεί με κοινωνικά κριτήρια (ΑΣΕΠ) θα προσλάβει για δύο μήνες (κοροϊδία) με επιλογή.
Επειδή αυτή η στάση εκτός όλων των άλλων με υποψιάζει για ενδεχόμενη είσοδο ιδιωτών εργολάβων στην καθαριότητα του Δήμου διαμηνύω στον κύριο Δήμαρχο. Να μην τολμήσει. Η τοποθέτηση αυτή είναι προσωπική μου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου θα συνεδριάσει αμέσως για την συλλογική απόφαση."
Άμεση ήταν η απάντηση του Χρήστου Παγώνη:
"Με αφορμή δημοσιεύματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και στον ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με τη μη στήριξη του Δήμου Χαλκιδέων στους 40 εργαζομένους που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για παραμονή τους στην εργασία, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
“Θεωρώ λυπηρή την προσπάθεια κάποιων να κρατούν ομήρους, ανθρώπους που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια . Ο Νόμος για την εργασία ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο είναι σαφής. Σκληρός αλλά σαφής. Δεν επιτρέπεται καμία παράταση εργασίας σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8μηνες) ή μετατροπή τους σε αορίστου . Αυτό άλλωστε αναγράφεται ρητά στη σύμβαση που υπογράφουν οι εργαζόμενοι.
Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για να παραμείνουν κάποιοι στην εργασία τους είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων. Αποτελεί όμως υποχρέωση των υπηρετούντων την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να μην καλλιεργούν στους πολίτες φρούδες ελπίδες, στα πλαίσια συναισθηματισμού ή πολιτικού παιχνιδιού. Κανείς δεν πρέπει να παίζει στις πλάτες των πολιτών. Ο Δήμος γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνει για ορισμένο χρόνο, όσο εργατικοί και πολύτιμοι κι αν αποδείχθηκαν για την υπηρεσία, δεν μπορούν να παραμείνουν. Σαφέστατα ο Δήμος μας χρειάζεται προσωπικό, ειδικά αυτών των ειδικοτήτων.
Περισσότερο από τον καθένα, ως Δήμαρχος αυτής της πόλης, επιθυμώ την απασχόληση όλων των συμπολιτών μου. Άλλωστε οι συνεχείς και άοκνες προσπάθειές μου είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για θέσεις εργασίας. Σ' αυτό αποβλέπουν ο σχεδιασμός των έργων και η υλοποίησή τους .
Στον Δήμο Χαλκιδέων είναι ήδη σε εξέλιξη η πρόσληψη 80 ατόμων με 2μηνη σύμβαση. Στη συνέχεια ο Δήμος μας θα απασχολήσει 221 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες και ήδη αποστέλλεται στο Υπ. Εσωτερικών προς έγκριση η πρόσληψη 80 ατόμων με 8μηνη σύμβαση ."