Κάλαμος: Η παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά - Πως θα έρθετε! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Κάλαμος: Η παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά - Πως θα έρθετε! (ΦΩΤΟ)

Κάλαμος: Η παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά - Πως θα έρθετε! (ΦΩΤΟ)
Σε απόσταση μόλις 66 χιλιομέτρων από τη Χαλκίδα (1 ώρα & 15 λεπτά) βρίσκεται ο Κάλαμος, ένας παραθαλάσσιος οικισμός με μαγευτική παραλία... 

Η παραλία Κάλαμος είναι μια πανέμορφη ακτή που βρέχεται από το Αιγαίο και γοητεύει με τα γαλαζοπράσινα νερά, τη χρυσαφένια αμμουδιά και τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς της που συνθέτουν ένα εξωτικό τοπίο.

Η θέα από ψηλά θα σας μαγέψει, ένα μπαλκόνι πάνω από το Αιγαίο! Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο μικρές διαδοχικές παραλίες που χωρίζονται από ένα βράχο. Η πρώτη παραλία, η βόρεια, έχει πάρει το όνομα «Καλή» γιατί συνήθως τα γαλαζοπράσινα νερά της είναι πιο ήρεμα, ενώ η δεύτερη, η νότια, που απέχει μόλις μερικά μέτρα από την πρώτη ονομάζεται «Κακιά» γιατί τα νερά της είναι πιο άγρια. 

Τα νερά της βαθαίνουν σχετικά απότομα και υπάρχει χοντρή λευκή άμμος εντός και εκτός της θάλασσας, ενώ σε κάποια σημεία θα συναντήσετε και βοτσαλάκι.
Κάλαμος: Η παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά - Πως θα έρθετε! (ΦΩΤΟ)
Στη βόρεια παραλία, που είναι πιο οργανωμένη από τη νότια, θα βρείτε beach bar, ντουζιέρες κατά μήκος της παραλίας, γήπεδο beach volley, καθώς θα μπορέσετε να κάνετε scuba diving, canoe – kayak και να νοικιάσετε θαλάσσια ποδήλατα. 

Η αμμουδιά είναι «ελεύθερη» για το δικό σας εξοπλισμό, δε θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η δεύτερη παραλία προτιμάται κυρίως από τους φίλους του ελεύθερου camping όπου και στήνουν τις σκηνές τους.

Πάνω από την παραλία, στον οικισμό θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια ώστε να διανυκτερεύσετε και ταβέρνες για να απολαύσετε λαχταριστά μεζεδάκια.

Πως Θα έρθετε!

Η πρόσβαση σας στην παραλία είναι απλή και εύκολη. Από τη Χαλκίδα θα ακολουθήσετε πορεία προς Νότια Εύβοια και αφού περάσετε το Βασιλικό, την Ερέτρια, την Αμάρυνθο και το Αλιβέρι και συνεχίζετε προς Κύμη. Όταν θα φτάσετε στο χωριό Νεοχώρι θα δείτε πινακίδα προς Κάλαμο – Αχλαδερή. 

Συνεχίζετε προς Κάλαμο , δεξιά στην διασταύρωση, και μετά από περίπου 5 χιλιόμετρα θα φτάσετε στην μαγική παραλία του Κάλαμου.

Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 142 km
Χρόνος Οδήγησης : 2 ώρες & 5 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 38.44946, 24.18306

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA