Ιστορική ανακάλυψη στον Άρη - Το τρεχούμενο νερό και η ύπαρξη ζωής - Ο πλανήτης ήταν σαν τη Γη αλλά άλλαξε | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
FREEDOM BBC GEORGE
 

Ιστορική ανακάλυψη στον Άρη - Το τρεχούμενο νερό και η ύπαρξη ζωής - Ο πλανήτης ήταν σαν τη Γη αλλά άλλαξε

Ιστορική ανακάλυψη στον Άρη - Το τρεχούμενο νερό και η ύπαρξη ζωής - Ο πλανήτης ήταν σαν τη Γη αλλά άλλαξεΜία ανακοίνωση που περίμενε ολόκληρος ο πλανήτης για τον πλανήτη Άρη! - Η NASA αποκάλυψε πως υπάρχουν ενδείξεις για ροή νερού στον "κόκκινο πλανήτη"! - Δείτε τις ιστορικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως το νερό υπάρχει σε υγρή μορφή, κάτι που μέχρι τώρα θεωρούνταν πως ίσχυε μόνο στο μακρινό παρελθόν

Το περίμεναν όλοι πως και πως. Γι' αυτό άλλωστε είχε φροντίσει και η ίδια η NASA, με ένα αινιγματικό tweet λίγες ημέρες πριν. "Mars mystery solved?" αναφέρονταν στο "τιτίβισμα" και τελικά οι απαντήσεις δόθηκαν στην αποψινή, ιστορική συνέντευξη Τύπου.
 

Η σημασία της ανακάλυψης εποχικής ροής νερού στον 'Αρη - κάτι που έως τώρα πιστευόταν ότι συνέβαινε μόνο στο μακρινό παρελθόν - είναι ότι ο κόκκινος πλανήτης μπορεί ακόμη και τώρα να αποτελεί ένα περιβάλλον φιλόξενο για κάποιες μορφές ζωής, κατά πάσα πιθανότητα μικροβιακές!
 

Προς το παρόν πάντως, οι επιστήμονες δεν έχουν δει με τα μάτια τους, ούτε το νερό να κυλάει, ούτε κάποιο αρειανό μικρόβιο.
 
Όμως αυξάνεται πλέον η πιθανότητα αυτό να συμβεί στα επόμενα χρόνια.
 
Δείτε το ιστορικό tweet της NASA για την αποψινή ανακοίνωση:

Οι ερευνητές της NASA, με επικεφαλής τον Lujendra Ojha του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια στην Ατλάντα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience", βασίστηκαν στις φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο δορυφόρος MRO σε τροχιά γύρω από τον Άρη, και δείχνουν τα σημάδια που φαίνεται να έχουν αφήσει τα περιοδικά ρυάκια.




Τα ίχνη από τα ρυάκια έχουν πλάτος από μισό έως πέντε μέτρα και μήκος εκατοντάδες μέτρα.
 
Βρίσκονται τόσο στον ισημερινό, όσο και σε μεσαία γεωγραφικά πλάτη.

Η δεύτερη σημασία της ροής νερού στον Άρη, είναι ότι αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από μελλοντικές αποστολές αστροναυτών που θα επιχειρούσαν να ζήσουν στον πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA