«Αγκάθι» ο προϋπολογισμός του 2016 για τον Δήμο Χαλκιδέων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

«Αγκάθι» ο προϋπολογισμός του 2016 για τον Δήμο Χαλκιδέων

«Αγκάθι» ο προϋπολογισμός του 2016 για τον Δήμο Χαλκιδέων Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Δήμος Χαλκιδέων παραμένει, μέσα Ιανουαρίου, χωρίς προϋπολογισμό για τη νέα χρονιά...
 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (20-01-2016) η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη νέα χρονιά,  με θέμα την ψήφιση-επανασύνταξη του προϋπολογισμού του Δήμου Χαλκιδέων οικονομικού έτους 2016, ωστόσο ο Δήμος αδυνατεί να καταρτίσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα το όλο θέμα να "παγώσει" και η συζήτηση να συνεχιστεί σε άλλη συνεδρίαση. 

Απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αντώνης Πατέλης και Γιάννης Μπάκας.

Σημειώνεται ότι η Αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη απορρίψει την Κατάρτιση προϋπολογισμού 2016 του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς απαιτούνται κάποιες τροποποιήσεις για να δοθεί το «πράσινο φως» για την έγκριση του.
«Αγκάθι» ο προϋπολογισμός του 2016 για τον Δήμο Χαλκιδέων
Ο Χρήστος Παγώνης εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος στο λόγο του, τονίζοντας ότι υπάρχει οικονομική ασφυξία καθώς όπως είπε, τα έσοδα του Δήμου Χαλκιδέων είναι μειωμένα κατά 60% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Μάλιστα, τόνισε ότι θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών από τους μπαταξήδες.

Ο Δήμαρχος αφού ζήτησε την συνδρομή όλων των Παρατάξεων, ευχαρίστησε τον υπουργό για τα χρήματα που παρέλαβε ο Δήμος, ενώ επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός του 2016 θα προχωρήσει...

Από την μεριά του ο Θανάσης Ζεμπίλης τόνισε μεταξύ άλλων: "Δεν υπάρχει δικαιολογία! Από τον Νοέμβριο του 2015 υπάρχει το παρατηρητήριο που σας ειδοποιεί για τα έσοδα. Για πρώτη φορά ο Δήμος Χαλκιδέων μένει τον Ιανουάριο, χωρίς προυπολογισμό για τη νέα χρονιά και είναι ο μοναδικός δήμος που φέτος δεν το έχει πράξει εως τώρα. Αν μου βρείτε άλλο Δήμο, θα παραδεχτώ ότι έσφαλα. Πρεπει να έχετε μεγαλύτερη σοβαρότητα σε κάποια πράγματα. Είναι δυνατόν να μην έχετε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης και οικονομική επιτροπή;"

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA