Αναγνώστης του EviaZoom καταγγέλει τα εξής:
«Θα ήθελα να παρακαλέσω τους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα το αρμόδιο τμήμα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, όπως φροντίσει για τον έλεγχο καταστημάτων εστίασης, όπως π.χ. ταβέρνες, όσον αφορά τις παραγγελίες πελατών σε ψητά κρέατα. Και τούτο το επισημαίνω, γιατί παρατηρείται Δυστυχώς το φαινόμενο [σύνηθες στο 90% και πλέον], όταν ένας πελάτης, ή μια παρέα γενικώς, ζητήσει μέσω του σερβιτόρου π.χ. 2 κιλά παϊδάκια [ψητά εννοείται], να τους σερβίρουν αυτά ως επί το πλείστον σε ταβέρνες, μειωμένα όσον αφορά το πραγματικό τους βάρος.
Δηλαδή πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ήτοι πελάτες καταναλωτές και ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καταστημάτων, πως τα κρέατα, όπως παϊδάκια, ζυγίζονται και προσφέρονται ψημμένα 2 κιλά και όχι όπως ισχυρίζονται κάποιοι ιδιοκτήτες ωμά 2 κιλά και ό,τι απομείνει τελικά και μας φέρουν σερβιρισμένο στο τραπέζι.
Παράλληλα πρέπει βάσει Νόμου, να συνοδεύεται το κρέας αυτό, με χαρτάκι στο οποίο να αναγράφεται τόσο η τιμή του, όσο και το πραγματικό του βάρος [ως ψημμένου].
Θεωρώ πως πρέπει-επιβάλλεται να μπει κάποτε σειρά σε όλα, ακόμη και στα ποιο αυτονόητα».
Αναγνώστης
ΥΓ. Ελπίζω να δημοσιευθεί η παρούσα επιστολή-καταγγελία, για ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.