Απεργία 4ης Φεβρουαρίου: Θα παραλύσουν τα πάντα! Απεργούν μέχρι και οι βενζινοπώλες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Απεργία 4ης Φεβρουαρίου: Θα παραλύσουν τα πάντα! Απεργούν μέχρι και οι βενζινοπώλες

Απεργία 4ης Φεβρουαρίου: Θα παραλύσουν τα πάντα! Απεργούν μέχρι και οι βενζινοπώλες
Ο χορός των κινητοποιήσεων αρχίζει την Τρίτη (02-02-2016) από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και κορυφώνεται την Πέμπτη με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι...

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοί σε αυτά έχουν εξαγγείλει πεντάωρη στάση εργασίας, ενώ στο διάστημα αυτό κανονικά θα κινηθούν οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, κανένα δρομολόγιο στα τρόλει, τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί

Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια της προηγούμενης ημέρας (Τετάρτης) που θα αναχωρούσαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του μετρό, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511.

Την Πέμπτη, τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις εκείνης της ημέρας αφού πιθανότατα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δε θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

Συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, την παράνομη διακίνηση καυσίμων και την καθετοποίηση της αγοράς.

Οι δικηγόροι όλης της χώρας απέχουν από τα καθήκοντά τους έως και τις 8 Φεβρουαρίου ενώ την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων καθώς και πανελλαδική αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους από σήμερα έως και την Παρασκευή αποφάσισαν εκ νέου οι συμβολαιογράφοι. 
Στο μεταξύ, συνεχίζουν την απεργία και οι μηχανικοί όλης της χώρας, οι οποίοι θα απέχουν από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο, μέχρι και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον από 1 έως 3 Φεβρουαρίου οι γιατροί απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Στη διάρκεια της αποχής από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι γιατροί θα συνταγογραφούν σε απλό συνταγολόγιο. Οι γιατροί συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Μέσα σε όλα αυτά είναι και οι αγρότες οι οποίοι συνεχίζουν τους αποκλεισμούς και απειλούν με επ' αόριστον αποκλεισμό των εθνικών οδών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA