Ρεύμα Ανατροπής: «Αποσύρουμε την θετική ψήφο μας για την προσωρινή μεταφορά του Ειδικού ΕΠΑΛ στο ΓΕΛ Δροσιάς» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Ρεύμα Ανατροπής: «Αποσύρουμε την θετική ψήφο μας για την προσωρινή μεταφορά του Ειδικού ΕΠΑΛ στο ΓΕΛ Δροσιάς»

Ρεύμα Ανατροπής: «Αποσύρουμε την θετική ψήφο μας για την προσωρινή μεταφορά του Ειδικού ΕΠΑΛ στο ΓΕΛ Δροσιάς»
Η Δημοτική παράταξη του Δήμου Χαλκιδέων, «Ρεύμα Ανατροπής» με επικεφαλής τον Νίκο Λεβέντη, αναφέρει τα εξής:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2014, ήρθε ως έκτακτο θέμα (εκτός ημερήσιας διάταξης) το θέμα της κατεπείγουσας μεταφοράς του Ειδικού ΕΠΑΛ από το κτήριο στο οποίο στεγάζεται (στις Καμάρες), προσωρινά (μέχρι 30/06/16) στο νέο κτήριο του ΓΕΛ Δροσιάς, που συζητήθηκε μετά τις 10μμ. Το πρόβλημα που ανέκυψε είναι διότι το κτήριο αυτό που έχει κατασκευαστεί με την συγχρηματοδότηση της ΕΕ (πρόγραμμα ΕΣΠΑ) είναι για άλλες χρήσεις (ΚΗΦΗ, ΜΕΑ κλπ) που έχουν σχέση με τις κοινωνικές δομές του Δήμου της Χαλκίδας και όχι για σχολική χρήση.

Στην ενημέρωση που μας έγινε, μας αναφέρθηκε ότι επίκειται έλεγχος από την ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος θα καλεστεί να πληρώσει πρόστιμο, για την παραβίαση των συμβατικών όρων της χρηματοδότησης του έργου. Παρουσιάστηκαν δύο έγγραφα στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης: την πρόταση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου (που όπως ενημερωθήκαμε συνεδρίασε τηλεφωνικά!) για την μεταφορά και έγγραφο της Δ/βάθμιας Εκπ/σης Εύβοιας που συναινεί σ΄αυτό. Επίσης εννοήθηκε ότι έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες για την μεταφορά του σχολείου.

Η τοποθέτησή μας στο θέμα ήταν η επιφύλαξή μας για την μεταφορά για δύο κυρίως λόγους: γιατί αυτή γίνεται 3 μήνες πριν το κλείσιμο του σχολικού έτους αλλά κυρίως για τί πρόκειται για Ειδικό Σχολείο, που οι ιδιαίτερες παιδαγωγικές και μαθησιακές συνθήκες επιβάλλουν το σταθερά δομημένο περιβάλλον σε χώρους και προσωπικό. Εξ άλλου η μεταφορά ενός τέτοιου σχολείου προϋποθέτει ιδιαίτερες υποδομές, μια και η μαθησιακή διαδικασία, πολλές φορές είναι και εξατομικευμένη (πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου). Η ψήφο μας ήταν θετική, με τις επιφυλάξεις που προαναφέρονται, συναισθανόμενοι τον κίνδυνο της επιβολής προστίμου, που τα οικονομικά του Δήμου δεν σηκώνουν και από που θα γίνονταν οι περικοπές άλλωστε; Από τα ελάχιστα που διατίθενται για τις κοινωνικές παροχές.

Με αυτό το θέμα αναδεικνύεται δραματικά το ζήτημα που έχουμε επανειλημμένα τονίσει: την κατάσταση των διδακτηρίων που στεγάζουν χιλιάδες μαθητών και είναι τα περισσότερα πεπαλαιωμένα με πάρα πολλά προβλήματα (1ο και 2ο ΕΠΑΛ, 7ο Γυμνάσιο και 3ο ΓΕΛ, Γυμνάσιο Βασιλικού κα.). Έχουμε πολλές φορές αιτηθεί και με άλλες δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να γίνει ειδική συνεδρίαση με θέμα την Σχολική Στέγη και τον προγραμματισμό για την κατασκευή νέων διδακτηρίων.

Το θέμα της επείγουσας μεταφοράς του Ειδικού ΕΠΑΛ, αναδεικνύει και ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα: την προχειρότητα αντιμετώπισης τόσο σοβαρών προβλημάτων από την Δημοτική Αρχή, μια και ήταν γνωστό ότι επίκειται τέτοιου είδους έλεγχος. Η διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους δε, είναι άγνωστη διαδικασία! 

Συναισθανόμενοι με σεβασμό την θέληση της τοπικής κοινότητας της Δροσιάς, του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Δροσιάς και του μαθητικού κινήματος καθώς και τις αιτιάσεις των εκπαιδευτικών του Ειδικού ΕΠΑΛ, πιστεύοντας ότι τα προβλήματα που προκύπτουν λύνονται με διάλογο, καλούμε την Δημοτική Αρχή να επιλύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει, με την μεταφορά του Ειδικού ΕΠΑΛ, σε άλλο κατάλληλο κτήριο, που να έχει τα στοιχεία της επάρκειας χώρων και της μονιμότητας, μέχρι το ζήτημα να λυθεί οριστικά με την κατασκευή νέου, σύγχρονου, λειτουργικού και με προδιαγραφές διδακτηρίου για τα Ειδικά Σχολεία.

Γι’ αυτούς τους λόγους «αποσύρουμε» την θετική ψήφο μας από την πρόταση προσωρινής μεταφοράς του Ειδικού ΕΠΑΛ στο ΓΕΛ Δροσιάς.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA