Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ επισκέφθηκαν τους πρόσφυγες στη Ριτσώνα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ επισκέφθηκαν τους πρόσφυγες στη Ριτσώνα (ΦΩΤΟ)

Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ Εύβοιας επισκέφθηκαν την Τρίτη (22-03-2016), την κατασκήνωση της Ριτσώνας όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες...

Την ώρα που έφτασαν, βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση των προσφύγων μέσα στο χώρο με συνθήματα να ανοίξουν τα σύνορα και ακολούθησε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου. Με αφορμή την 21η Μάρτη Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού, έγινε μια εργασία στις σχολικές τάξεις, στην οποία τα παιδιά ζωγράφισαν κι έγραψαν μηνύματα αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα για αγάπη και ειρήνη στον κόσμο. 
Υπήρξε ανταπόκριση από όλα τα παιδιά. Παρέδωσαν τις εργασίες εκ μέρους των μαθητών και κάθησαν μαζί τους να ζωγραφίσουν και να στείλουν τη δική τους απάντηση στα σχολεί.

Η εργασία αυτή χάρισε χαμόγελα στα παιδιά όλων των ηλικιών.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εύβοιας αναφέρει:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Για όσο διάστημα βρίσκονται στη χώρα μας να ληφθούν άμεσα μέτρα με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για:

Δημιουργία ανοιχτών χώρων προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν όλες τις απαιτήσεις για να διαβιούν χωρίς ελλείψεις οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Να ληφθούν μέτρα για την ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων που βρίσκονται στη Ριτσώνας με μετεγκατάστασή τους σε κλειστά κτίρια. 
Μέχρι να γίνει η μετεγκατάσταση να ληφθούν άμεσα μέτρα για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον καταυλισμο με εξασφάλιση γιατρών, φαρμάκων, διερμηνείας, παροχή ρεύματος, θέρμανσης, τρεχούμενου νερού, δημιουργία αποχέτευσης, προστασίας από λιμνάζοντα ύδατα, αποκομιδής των απορριμάτων κλπ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA