Χαλκίδα - 37 χρόνια μετά: Πλημμύρισε κόσμο το Αρχαιολογικό Μουσείο της «Αρέθουσας» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα - 37 χρόνια μετά: Πλημμύρισε κόσμο το Αρχαιολογικό Μουσείο της «Αρέθουσας» (ΦΩΤΟ)

Χαλκίδα: Για πρώτη φορά! Πλημμύρησε από κόσμο το Αρχαιολογικό Μουσείο της «Αρέθουσας» (ΦΩΤΟ)
Μετά από χρόνια προσπαθειών και σκοπέλων που ξεπεράστηκαν με επιμονή και υπομονή, το νέο αρχαιολογικό μουσείο της «Αρέθουσας» στη πόλη της Χαλκίδας, αποτελεί μια πραγματικότητα που θα αποτελέσει τη φιλόξενη στέγη ενός σημαντικού μέρους της ιστορίας και του πολιτισμού αυτού του τόπου - Ανοιχτά κάθε Πέμπτη, 09.00-15.00.

Σε έναν ομολογουμένως εντυπωσιακό σε σχεδιασμό, χώρο, το αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκεται στη Συμβολή οδών Αρεθούσης και Κιαπέκου , υποδέχτηκε την Πέμπτη (10-03-2016) το κοινό, ανοίγοντας για πρώτη φορά τις πύλες του, μετά από 37 ολόκληρα χρόνια.
Χαλκίδα: Για πρώτη φορά! Πλημμύρησε από κόσμο το Αρχαιολογικό Μουσείο της «Αρέθουσας» (ΦΩΤΟ)
Χαλκίδα: Για πρώτη φορά! Πλημμύρησε από κόσμο το Αρχαιολογικό Μουσείο της «Αρέθουσας» (ΦΩΤΟ)
Μέσα από την περιδιάβαση στον χώρο οι επισκέπτες του μουσείου παρακολούθησαν προς το παρόν την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του κτηρίου καθώς και μικρό εισαγωγικό τμήμα της μόνιμης αρχαιολογικής έκθεσης του Μουσείου.
Η επίσκεψη στην έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας «Αρέθουσα» ξεκινά με την Εισαγωγική ενότητα, όπου η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας αντιμετωπίζεται ως διαχρονικός προορισμός πολιτισμικής επίσκεψης. Αυτό επιτυγχάνεται με την παρουσίαση δύο βασικών «τόπων» που διαχρονικά έχουν προσελκύσει επισκέπτες και ταξιδιώτες: τη Χαλκίδα με το φαινόμενο του Ευρίπου και την Αιδηψό με τα θερμά ιαματικά λουτρά.
Το μήνυμα των μαθητών της Στ΄ τάξης του Δημ.  Σχολείου Δροσιάς...

Επίσης, μέσα από έργα σύγχρονων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων (Καθρέπτης Τεχνών και Ιδεών, Γιάννης Κουλουρίδης, Πέτρος Χριστούλιας), τα οποία θα φιλοξενούνται στην Αρέθουσα για μικρό χρονικό διάστημα, επιδιώξαμε να σημάνουμε στους χώρους του Μουσείου το κεντρικό θέμα της εκθεσιακής ενότητας, η οποία θα χωροθετηθεί στην αντίστοιχη αίθουσα όταν η μόνιμη έκθεση θα έχει ολοκληρωθεί. Η σήμανση των εκθεσιακών ενοτήτων με εικαστικά μέσα συμβάλλει, επιπλέον, στη σύνδεση διαχρονικών εννοιών με το σήμερα, με εύληπτο τρόπο.

Ανοιχτά κάθε Πέμπτη, 09.00-15.00.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA