Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας: «Κάποιοι μας λασπολογούν και μας ταυτίζουν χαρακτηρίζοντας μας ως ΜΚΟ» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας: «Κάποιοι μας λασπολογούν και μας ταυτίζουν χαρακτηρίζοντας μας ως ΜΚΟ»


Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, πρώτα από όλα θέλει να απευθύνει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους μέχρι σήμερα αγκάλιασαν τους πρόσφυγες της Ριτσώνας μέσα από το υστέρημα του χρόνου τους και το περίσσευμα της ψυχής τους, ως αλληλέγγυοι, σε ανθρώπους κατατρεγμένους και τσακισμένους από τον πόλεμο, που αναζητούν σωτηρία για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας που είμασταν από την πρώτη στιγμή κοντά τους και συνεχίζουμε αταλάντευτα την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Να σας γνωρίσουμε ότι το ΔΙΚΤΥΟ μας δραστηριοποιείται επί μια τετραετία, πραγματοποιώντας δράσεις Αλληλεγγύης στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, θύματα της λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών διαθέτοντας ρουχισμό, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, χορήγηση προϊόντων διατροφής, καθώς και την Αντίστασή μας σε αυτές, είτε με ενημερώσεις και ανοικτές εκδηλώσεις προς την κοινωνία και τους πολίτες, είτε με έμπρακτες παρεμβάσεις μας σε διακοπές ρεύματος ή νερού, αλλά και την παρεμπόδιση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας συντοπιτών μας και την αντίσταση μας σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που προωθείται (ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια κ.α.).

Όλες οι ως άνω ενέργειες μας έχουν καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα, σύμφωνα και με το καταστατικό μας (εγκεκριμένο από 03-02-2015, έχουμε ΑΦΜ: 997123059 και αύξοντα αριθμό μητρώου 5/2015) ως Σωματείο μη κερδοσκοπικό.

Ο εθελοντισμός των μελών του Δικτύου μας δεν είναι απλά μόνο όρος στο καταστατικό μας αλλά πάνω από όλα και στάση ζωής. 

Το σημειώνουμε αυτό γιατί μας θλίβει το γεγονός κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων που μας λασπολόγούν και μας ταύτιζουν χαρακτηρίζοντας μας ως ΜΚΟ!!!

Τους γνωρίζουμε ότι η συκοφαντία και η χυδαιότητα συνιστούν σοβαρό αδίκημα (ποινικά κολάσιμο) και όχι πολιτική πράξη.

Γιατί θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η κύρια πηγή εσόδων του Δικτύου μας είναι ο έρανος μεταξύ των μελών και φίλων μας που κάθε Τρίτη με πλήρη διαφάνεια ενημερώνουμε για τα πενιχρά οικονομικά μας, μαζί με την αγωνία μας να ανταποκριθούμε στα βασικά μας έξοδα (ΔΕΗ κλπ).

Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στο Δίκτυο και για εμάς είναι το μεγαλύτερο χρυσάφι αυτό που εισπράττουμε από το χαμόγελο των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας και μας αρκεί.

Υπενθυμίζουμε ότι κάθε Τρίτη 8:30 μ.μ. έχουμε ανοικτές συνελεύσεις στο Δίκτυο (στο Εμπορικό Κέντρο – Χαϊνά 91ος όροφος, φανάρια Νεάπολης) και σας καλούμε και για τη δική σας συμμετοχή, αφού «εν τη ενώσει η ισχύς»"

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA