Πέθανε ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Πέθανε ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι

Πέθανε ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι
Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μοχάμεντ Άλι, θρύλος της πυγμαχίας κι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές του 20ού αιώνα...

«Έπειτα από μάχη 32 χρόνων με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Μοχάμεντ Αλι πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.

Το αμερικανικό δίκτυο NBC NEWS μετέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) την είδηση του θανάτου του Άλι, ο οποίος νοσηλευόταν από την Πέμπτη σε νοσοκομείο του Φίνιξ της Αριζόνα, στις ΗΠΑ, με αναπνευστικά προβλήματα.

Η κηδεία του θα τελεστεί στη γενέτειρά του, στο Λούισβιλ του Κεντάκι, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η ημερομηνία.

«Η οικογένεια του Άλι θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που οι σκέψεις τους, οι προσευχές και η υποστήριξή τους ήταν κοντά του και ζητούν σεβασμό της ιδιωτικής ζωής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο Άλι έπασχε τα τελευταία τριάντα χρόνια από τη νόσο Πάρκινσον και είχε ήδη νοσηλευτεί δύο φορές στα τέλη του 2014 και στις αρχές του 2015 με πνευμονία και ουρολοίμωξη.

Είχε αποσυρθεί οριστικά το 1981, με 56 νίκες και 5 ήττες στο σύνολο της καριέρας του.

Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν τον Απρίλιο, σε διοργάνωση συγκέντρωσης πόρων για το κοινωφελές ίδρυμα Κέντρο Πάρκινσον Μοχάμεντ Άλι.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA