Χαλκίδα: Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 10ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα: Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 10ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΦΩΤΟ)

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest έγινε 10 χρονών - Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, κορυφαίοι δημιουργοί καθώς και πολλοί εκπρόσωποι των γραμμάτων και της Τέχνης γιόρτασαν χθες τα 10 χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ, μεταμορφώνοντας την πόλη της Χαλκίδας σε κέντρο πολιτισμού...
 
Χορηγός επικοινωνίας το EviaZoom.gr 

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ έγινε το βράδυ της Τρίτης (11-10-2016) στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου Γιώργο Μιχαλακόπουλο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο συγγραφέας Ξενοφώντας - Ροδόλφο Μορώνης και ο κινηματογραφιστής -σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Καβουκίδης.

Μέχρι τις 16 Οκτωβρίου η καρδιά των Ελλήνων δημιουργών χτυπά δυνατά στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest.

Tην επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν φέτος στο Φεστιβάλ 25 ταινίες-ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 20 ταινίες ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο αφιερωμάτων και τιμητικών εκδηλώσεων σε σημαντικούς Έλληνες κινηματογραφιστές.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού ντοκιμαντέρ-docfest διοργανώνει αφιέρωμα στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση προς τιμήν των 50 χρόνων από τη λειτουργία της. Μέσα από 5 ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ , καθένα από μια δεκαετία, θα ταξιδέψουμε στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50, του 60’, του 70’, του 80’ και του 90’. Το αφιέρωμα πλαισιώνουν συζητήσεις, προβολές ταινιών, καθώς και έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο της ΕΡΤ.
Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πρατσόλης, και Ζωή Λιβανίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπάνος, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA