Αποκάλυψη Ακριώτη: «Η Χαλκίδα εκτός εθνικού προγράμματος κολύμβησης λόγω Δήμου Χαλκιδέων» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Αποκάλυψη Ακριώτη: «Η Χαλκίδα εκτός εθνικού προγράμματος κολύμβησης λόγω Δήμου Χαλκιδέων»

«Κεραυνοί» κατά Παγώνη και Ζλακώνη - Δείτε την ανακοίνωση του βουλευτή:

Επαναλαμβανόμενα διαπιστώνεται η κωλυσιεργία στην εφαρμογή νόμων και διατάξεων της Ελληνικής Βουλής από την Δημοτική Αρχή της Χαλκίδας. Είναι όμως το φαινόμενο τυχαίο; Είναι κωλυσιεργία ή τελικά τακτική άρνησης στα πλαίσια μικροκομματικής αντιπολίτευσης; Θα σταθώ μόνο στο Εθνικό πρόγραμμα κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στην Γ τάξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για υλοποίηση του σχεδίου με προσχηματικές δικαιολογίες.

Υπήρχε εκ μέρους μου επανειλημμένα επικοινωνία με την υπεύθυνη κα Ζλακώνη για μια σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος Χαλκίδας, Α’ Βάθμια, Β’ Βάθμια Εκπαίδευση, Γραφείο Φυσικής Αγωγής κλπ) για συζήτηση και εξεύρεση λύσεων ως προς το ζήτημα στο οποίο αίτημα ποτέ δεν ανταποκρίθηκε. Απευθυνόμενος πια στον κ. Παγώνη εξέλαβα αοριστίες για προχειρότητα σχεδιασμού και γκρίνια για την ανέχεια του Δήμου Χαλκίδας ώστε να μην μπορεί να καλύψει τα επιπλέον έξοδα θέρμανσης του κολυμβητηρίου για τις λίγες πρωινές ώρες που χρειάζεται το πρόγραμμα, μιας και καθημερινά είναι ανοιχτό για τους συλλόγους.

· Αναρωτιέμαι, έκανε κάποιον προϋπολογισμό επιπρόσθετων δαπανών που απορρίφθηκε έπειτα από την Κυβέρνηση για την εκπόνηση του προγράμματος;

· Αναρωτιέμαι, πως γίνεται οι Δήμαρχοι Λειβαδιάς και Λαμίας να τρέχουν το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και μάλιστα χωρίς πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση;

· Αναρωτιέμαι, τα θεάματα, οι στολισμοί και οι τελετές με εκατοντάδες πυροτεχνήματα όπου σκορπίζονται αφειδώς χιλιάδες ευρώ είναι πιο σημαντικό έργο από την δωρεάν - στα πλαίσια της Δημόσιας εκπαίδευσης - εκμάθηση κολύμβησης των μικρών παιδιών;

Ενημερώνω ότι υπάρχει προγραμματισμός από το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις και έχουν ήδη τοποθετηθεί επί τούτου εκπαιδευτές κολύμβησης, καθώς οι μικροί μαθητές περιμένουν να αρχίσουν τα μαθήματα όπως οι υπόλοιποι συμμαθητές τους σε άλλες πόλεις.

Να υπενθυμίσω την τελευταία επιχορήγηση του Δήμου Χαλκίδας από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 3.404.037,54€ για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών του.

Η πρόθεση μου ήταν και θα είναι πάντοτε συναινετική, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, φτιάχνοντας γέφυρες μεταξύ Υπουργείων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Καλώ δημόσια πλέον το Δήμο να αφήσει στην άκρη μικροπολιτικές και παραγοντισμούς και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων!!!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA