Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας επισκέφθηκαν το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» στον Πειραιά (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας επισκέφθηκαν το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» στον Πειραιά (ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια καλλιέργειας της Ελληνικής γλώσσας και της προώθησης της φιλαναγνωσίας, η Σχολική Βιβλιοθήκη «Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος», του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας, πραγματοποίησε την πρώτη εκπαιδευτική της δράση για το τρέχον σχολικό έτος:

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, οι μαθητές των τμημάτων Α5 και Β6 του σχολείου επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Οι μαθητές παρακολούθησαν το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γράφω τη δική μου ιστορία». Αφού ενημερώθηκαν από την Χριστίνα Ανδρέου, Θεατρολόγο- Συγγραφέα για τη δομή και τα συστατικά ενός παραμυθιού, εξοικειώθηκαν με τη δημιουργική γραφή και τους κανόνες της. Μέσα από τη συζήτηση και τις ηλικιακά προσαρμοσμένες ασκήσεις πάνω στην τέχνη του γραψίματος, τα παιδιά ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τη σύνθετη διαδικασία της συγγραφής. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι μαθητές παρουσίασαν το δικό τους σύντομο παραμύθι.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι κυρίες Ρόζα Βερροιώτη, Ασημίνα Τρεμούλη και ο κύριος Δημήτρης Ματρόζος.

Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή, η οποία σύντομα θα επαναληφθεί με μαθητές άλλων τμημάτων, που θα παρακολουθήσουν αντίστοιχο πρόγραμμα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA