Νέο «χτύπημα» στην ΕΛ.ΑΣ: Δείτε πώς αποφυλακίζονταν έμποροι ναρκωτικών με την βοήθεια αστυνομικών! - Οι σικέ χασισοφυτείες και οι στημένες δικογραφίες (ΕΓΓΡΑΦΑ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Νέο «χτύπημα» στην ΕΛ.ΑΣ: Δείτε πώς αποφυλακίζονταν έμποροι ναρκωτικών με την βοήθεια αστυνομικών! - Οι σικέ χασισοφυτείες και οι στημένες δικογραφίες (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη έδωσαν "χείρα βοηθείας" σε προφυλακισμένο υπόδικο για εμπορία ναρκωτικών καθώς και οπλοκατοχή και οπλοφορία, βοηθώντας το στήσιμο "αποκαλύψεων" χασισοφυτειών και άλλων υποθέσεων διακίνησης ναρκωτικών ώστε να διευκολυνθεί και να αποφυλακιστεί αλλά και να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στη δίκη του - Μάλιστα στη μια και πλέον εντυπωσιακή περίπτωση της στημένης χασισοφυτείας, για την οποία ουδέποτε έγινε επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αλλά ούτε και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του προφυλακισμένου "πληροφοριοδότη" ούτε σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών, εμφανίστηκε με θεατρικό τρόπο "τυχαία" κοντά στον τόπο του "συμβάντος" ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης προκειμένου να κάνει θριαμβευτικές δηλώσεις!

Οι νέες αποκαλύψεις της ενημερωτικής ιστοσελίδας Candianews.gr για περιπτώσεις διαφθοράς και "σκοτεινών" σχέσεων αστυνομικών με παραβάτες του νόμου, σχετίζονται και πάλι με την αστυνομία στα Χανιά.
 
Σύμφωνα πάντα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, η υπόθεση ξεκινά με τη σύλληψη και προφυλάκιση στις 8 Μαρτίου 2005 ενός 35χρονου, του Παναγιώτη Π., ο οποίος εντοπίζεται με ποσότητα πάνω από 300 γραμμάρια χασίς, όπλο και φυσίγγια. Ο συλληφθείς, λένε αστυνομικές πηγές, είχε από το προηγούμενο διάστημα επαφές με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ αλλά και πολιτικά πρόσωπα της περιοχής, ενώ εργαζόταν ως "πορτιέρης" σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί των Χανίων.

Στις 4 Ιουλίου 2005 ο κατηγορούμενος για εμπορία ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης επικαλούμενος σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα, η οποία στις 11 Αυγούστου απορρίπτεται από το Συμβούλιο Εφετών Κρήτης.

Λίγες μέρες μετά την απόφαση ο προφυλακισμένος 35χρονος προσπαθεί μέσα από τη φυλακή να δώσει πληροφορίες στην ασφάλεια για υποθέσεις ναρκωτικών, ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί υπέρ του σε νέα αίτηση αποφυλάκισης αλλά και στη δίκη του. Αξιωματικός της ασφάλειας, στον οποίο τηλεφωνεί τελικά, παίρνει τις πληροφορίες. Ομάδα της υπηρεσίας - αν και θεωρεί αναξιόπιστο τον μάρτυρα και καταλαβαίνει τις προθέσεις του- ετοιμάζεται για τη διερεύνησή της καταγγελίας, χωρίς όμως να φανεί στον ίδιο ότι έδειξε ενδιαφέρον, ώστε να μην μπορέσει ο ίδιος να προετοιμάσει και να "στήσει" με ανθρώπους του την υπόθεση.

Σε μια επιθεώρηση της αντεισαγγελέως Χανίων στη δικαστική φυλακή Χανίων, όπου κρατείται ο 35χρονος, ζητάει να να τη συναντήσει και της δίνει πληροφορίες για μια "μεγάλη χασισοφυτεία" ζητώντας όμως να πάει η πληροφορία στην ΕΙΔΑΣΥΔΕ και όχι στην ομάδα δίωξης ναρκωτικών της ασφάλειας καθώς, όπως είπε, δεν βρήκε ανταπόκριση από αυτήν. 


Η αντεισαγγελέας καλεί αμέσως αξιωματικούς της ΕΙΔΑΣΥΔΕ και τους ενημερώνει για ό,τι συνέβη. Από τους συγκεκριμένους αξιωματικούς οργανώνεται την επομένη το πρωί, στις 23 Αυγούστου 2005, μια εντυπωσιακή επιχείρηση με χρήση ελικοπτέρου για τον εντοπισμό της φυτείας. Η φυτεία εντοπίζεται... δίπλα στην παλιά εθνική οδό Χανίων - Κισάμου, στη θέση "Νεροσπήλιος", λίγο έξω από το Κολυμπάρι. Λίγο μετά το τέλος της επιχείρησης, περνά "τυχαία" από το σημείο ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης που ειδοποιούνται, όπως και ο ίδιος, από αξιωματικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Για την υπόθεση, πάντως, κι ενώ έχουν βρεθεί 264 δενδρύλλια χασίς, η αστυνομική διεύθυνση Χανίων δεν έκανε ποτέ ανακοίνωση. Κι αυτό έχει την εξήγησή του: η φυτεία, σύμφωνα και με την έκθεση αυτοψίας, θεωρείται στημένη από τον προφυλακισμένο και κατηγορούμενο ως έμπορο ναρκωτικών και τους ανθρώπους του, ώστε να ελαφρυνθεί η θέση του. Η έκθεση αυτοψίας που συντάσσεται αναφέρει ότι σε μια έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων εντοπίστηκαν 264 χασισόδενδρα ύψους 50-60 εκατοστών, μέσα σε 47 λάκκους. Δηλαδή σε κάθε λάκκο υπήρχαν 5-6 φυτά, ενώ βρισκόμασταν στο τέλος της "καλλιεργητικής" περιόδου κατά την οποία, σύμφωνα με καταθέσεις στην προανάκριση, σε κάθε λάκκο φυτεύεται μόνο ένα φυτό για να αναπτυχθεί σωστά.

Παράλληλα οι ρίζες των φυτών δεν είχαν εισχωρήσει καν στο έδαφος, ενώ σε αυτές υπήρχε ακόμα χώμα μαύρου χρώματος που χρησιμοποιείται στα φυτώρια εμπορίου! Τα δένδρα ήταν απότιστα, ενώ στην έκταση υπήρχαν λάστιχα ποτίσματος που δεν ήταν συνδεμένα μεταξύ τους ούτε και με κάποια πηγή νερού, άρα δεν χρησιμοποιούνταν. Έτσι, από αυτά και μόνο τα στοιχεία φαίνεται ότι τα δενδρύλλια δεν ήταν φυτεμένα στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά μεταφέρθηκαν λίγο πριν τον εντοπισμό τους. Μάλλον για να εντοπιστούν!

Σ' αυτό συνηγορούν και άλλα στοιχεία που κατατίθενται στο πλαίσιο της προανάκρισης. Για παράδειγμα, σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθούν οι χασισοκαλλιεργητές, όχι μόνο τα λάστιχα δεν ήταν συνδεμένα μεταξύ τους ή με κάποια πηγή, αλλά δεν υπήρχε καν κοντά πηγή, εκτός από ένα ξερό ρυάκι. Παράλληλα το σημείο της χασισοφυτείας δεν είχε στοιχεία άλλων φυτειών, όπως κάποιο μέρος να μένει ο καλλιεργητής, να μαγειρεύει, ούτε σκεύη για μαγείρεμα κλπ.

Ακόμα στον τόπο βρίσκονται σακούλες με υπολείμματα φαγητού που υποτίθεται χρησιμοποιούσαν οι καλλιεργητές. Είναι πιλάφι, μάλλον από κάποιο γάμο, που είχε καταναλωθεί μέρες πριν, όταν ακόμα δεν είχαν τοποθετηθεί εκεί τα δενδρύλλια. Πιθανώς τα υπολείμματα του φαγητού βρέθηκαν στα σκουπίδια και μεταφέρθηκαν στο σημείο.

Οι εκθέσεις της αστυνομίας και οι καταθέσεις για την ψεύτικη φυτεία




Πληροφορίες: candianews.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA