Νέα πρόκληση: Τούρκοι δεν άφησαν Έλληνες ψαράδες να προσεγγίσουν τα Ίμια | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Νέα πρόκληση: Τούρκοι δεν άφησαν Έλληνες ψαράδες να προσεγγίσουν τα Ίμια

Ένταση είχαμε σήμερα (02-01-2017) το πρωί στα Ίμια μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων ψαράδων και την επέμβαση της ακτοφυλακής των δύο χωρών...

Ξεκίνησε η περίοδος ψαρέματος της τσιπούρας και όπως κάθε χρόνο οι Έλληνες ψαράδες πηγαίνουν στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ περιοχή των Ιμίων για να ψαρέψουν. Έτσι και φέτος πήγαν μόνο που ήρθαν αντιμέτωποι με τους Τούρκους ψαράδες που με την κάλυψη της τουρκικής ακτοφυλακής τους έδιωξαν.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι, με το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικής επιτήρησης CN-235 πέταξε στις 17.58 επάνω από την νησίδα Παναγιά στις Οινούσσες στα 900 μέτρα ύψος., με την ελληνική αεράμυνα να το εγκλωβίζει.

Παράλληλα τα ελληνικά σκάφη ακτοφυλακής έφτασαν στο σημείο των Ιμίων και ανάγκασαν τους Τούρκους να φύγουν από τη ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς οι Τούρκοι να κλιμακώσουν την ένταση.

Τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η Τουρκική περιπολούν στο σημείο ώστε να διατηρούν τις θέσεις τους. Μάλιστα, πριν από περίπου 15 μέρες είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό. 
 
Τότε δέκα Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Λέρο και πλησίασαν τα Ίμια. Μαζί κατέφθασε και η ελληνική ακτοφυλακή από την Κω.

Οι πληροφορίες λένε πως τα ελληνικά και τα τουρκικά σκάφη βρέθηκαν σε απόσταση μισού μέτρου, ενδεικτικό της έντασης που υπάρχει στην περιοχή.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA