Πρωτοφανής πρόκληση από την ηγεσία του τουρκικού στρατού στα Ίμια (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Πρωτοφανής πρόκληση από την ηγεσία του τουρκικού στρατού στα Ίμια (ΦΩΤΟ)

Μια πρωτοφανής τουρκική πρόκληση σημειώθηκε την Κυριακή το πρωί στα Ίμια 21 χρόνια από την κρίση του 1996, καθώς ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, και οι αρχηγοί του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, επιβαίνοντας σε πυραυλάκατο προσέγγισαν τις βραχονησίδες, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα...

Την πυραυλάκατο «Μελτέμ» συνόδευαν, όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ, δύο φουσκωτά με Τούρκους κομάντος οι οποίοι φέρονται να έκαναν αναπαράσταση της θλιβερής κρίσης που είχε σημειωθεί στα Ίμια το 1996.

Στην περιοχή έσπευσε η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Κραταιός» και δια ασυρμάτου ζήτησε από την τουρκική πυραυλάκατο να αποχωρήσει από την περιοχή, όπως και έγινε αφού μετά από λίγα λεπτά η τουρκική πυραυλάκατος αποχώρησε, συνοδεία των φουσκωτών με προορισμό την Αλικαρνασσό.
Oι Τούρκοι στην συνέχεια «ανέβασαν» φωτογραφίες και βίντεο από την «επίσκεψη» στα Ίμια στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού επιτελείου, ενώ πολύ σύντομα η είδηση είχε γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ.
Πληροφορίες: ANT1

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA