Τα προβλήματα της Αρτάκης υπενθύμισε ο Γεωργαλάς στον Μπακογιάννη - «Το τελευταίο σοβαρό έργο έγινε πριν από 8 χρόνια» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Τα προβλήματα της Αρτάκης υπενθύμισε ο Γεωργαλάς στον Μπακογιάννη - «Το τελευταίο σοβαρό έργο έγινε πριν από 8 χρόνια»

Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη συναντήθηκε ο πρώην Αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης Νίκος Γεωργαλάς, κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Αρτάκη την περασμένη Πέμπτη...

Ο Ν. Γεωργαλάς, ανέφερε στον περιφερειάρχη τα προβλήματα της πόλης του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος του είπε:

- Η πόλη μας έχει άμεση ανάγκη από ασφαλτόστρωση, ειδικότερα στον κεντρικό δρόμο.

Πρέπει να κατασκευαστούν πεζοδρόμια ένθεν και ένθεν του κεντρικού δρόμου, από την είσοδο της Αρτάκης από Χαλκίδα μέχρι το πάρκο των Κυζικείων και από το γήπεδο έως το σούπερ μάρκετ Λιντλ. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος για τα παιδιά, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες (που πηγαίνουν για μπάνιο στη θάλασσα).

- Ένα σοβαρό έργο ανάπλασης, το οποίο έχει όλες τις εγκρίσεις, είναι η λεγόμενη "πινακίδα 5". Βρίσκεται στην παραλία και ξεκινάει από το καφέ του κ. Φωτάκη και τελειώνει 30 μ. πριν από την ταβέρνα Κληματαριά.

Προϋπολογισμός περίπου 400.000

- Νέο λιμάνι - Αλιευτικό καταφύγιο

Από τότε που το έφτιαξε η Περιφέρεια, δηλαδή πριν από 10 χρόνια, δεν έγινε στη συνέχεια, καμία επισκευή, κανένας εκσυγχρονισμός και το κυριότερο είναι πως η δυτική πλευρά του λιμανιού, αντί να έχει διαμορφωθεί με μπλόκια ώστε να μπορούν να δένονται τα καϊκια και τα σκάφη, παρέμεινε με πέτρες. Όσοι ψαράδες τα δένουν στην πλευρά εκείνη έχουν πρόβλημα, σε σημείο να βυθίζονται οι βάρκες τους. 
Η πλευρά που είναι αδιαμόρφωτη με πέτρες είναι ακριβώς 165 τ.μ.. Εάν φτιαχτεί, θα λύσει και ένα μεγάλο πρόβλημα ελλιμενισμού σκαφών από την Χαλκίδα και επειδή στον λιμενοβραχίονα αυτόν, υπάρχουν στατικές υποδομές, το κόστος διαμόρφωσης δεν είναι μεγάλο.

- Το γήπεδο

Το τελευταίο σοβαρό έργο, το έκανε η Περιφέρεια στην πόλη μας πριν από 8 χρόνια. Τοποθέτησε φωτισμό υψηλής τεχνολογίας και αναβάθμισε το γήπεδό μας, το οποίο -σημειωτέον- είναι το καλύτερο στην Εύβοια, με σημαντικές υποδομές.

- Σας ζητάμε να μας βοηθήσετε να γίνει ένα νέο ταρτάν περιφερειακά του γηπέδου και να εκσυγχρονιστούν οι βοηθητικοί χώροι κλασικού αθλητισμού.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA