Εικόνες ντροπής στο Ελληνικό! Αστυνομικός χτύπησε προσφυγόπουλο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Εικόνες ντροπής στο Ελληνικό! Αστυνομικός χτύπησε προσφυγόπουλο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού, όπου μένουν υπό άθλιες συνθήκες εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (6/2) ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας...

Η επίσκεψή του έρχεται αφού έγινε γνωστό πως πρόσφυγες και μετανάστες, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης (δεν έχουν ζεστό νερό να κάνουν μπάνιο, το φαγητό δεν είναι καλό και δεν έχουν πλυντήρια να πλύνουν τα ρούχα τους) ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Ο Γιάννης Μουζάλας βρέθηκε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού λίγο πριν από τις 10:30 και αφού ανέβηκε στο χώρο όπου μένουν πρόσφυγες και μετανάστες, όπου έμεινε για λιγότερο από ένα λεπτό, κατέβηκε στο σημείο όπου οι πρόσφυγες κάνουν κατάληψη.

Θέλησε ο ίδιος να σπάσει το λουκέτο με το οποίο είναι κλειδωμένη η πόρτα. Όταν οι πρόσφυγες του είπαν πως δεν μπορεί να περάσει, τους απάντησε «go away».

Μικρά παιδιά σκαρφάλωσαν στην πόρτα κι άρχισαν να φωνάζουν, ενώ ο υπουργός έκανε διαπραγματεύσεις με έναν αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο και ζητούσε να του φέρουν εργασία για να σπάσει το λουκέτο και να μπει στο χώρο όπου υπάρχει το συσσίτιο και ο οποίος τελεί υπό κατάληψη.
Και όταν έφτασε το εργαλείο για να ανοίξει το λουκέτο, τότε προκλήθηκε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Και ακολούθησαν εικόνες ντροπής. Ένας υπουργός να σπρώχνει και να σπρώχνεται και από την άλλη πλευρά της πόρτας να μεγαλώνει το πλήθος που δεν ήθελε να επιτρέψει να ανοίξει η πόρτα.

Και όλα αυτά ενώ ένας αστυνομικός, αντί να επιβάλει την τάξη και να ηρεμήσει τα πνεύματα, βλέποντας ακόμη και τον ίδιο τον υπουργό να συμμετέχει στην όλη κατάσταση, σήκωσε χέρι και επανειλημμένα χτύπησε ένα μικρό αγόρι!

ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την ένταση, ο Γιάννης Μουζάλας έκανε διάλογο με τους πρόσφυγες και τους είπε "ανοίξτε την πόρτα για να μιλήσουμε". Και εκείνοι τον άκουσαν, η πόρτα άνοιξε και ο Γιάννης Μουζάλας τελικά μπήκε στο χώρο όπου τελούσε υπό κατάληψη.

Όταν πρόσφυγες και μετανάστες έδωσαν στον Γιάννη Μουζάλα την αλυσίδα με την οποία είχαν κλείσει την πόρτα, ο υπουργός την παρέδωσε σε έναν αστυνομικό και σε έντονο ύφος του είπε: "Δεν θα ξαναμπεί αλυσίδα. Η πόρτα δεν θα ξανακλείσει. Είμαστε κράτος δικαίου".
 
Πληροφορίες: Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA