Αναγνωστάκης: «Η Ελλάδα παραμένει ένας ασφαλής προορισμός για όλους» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Αναγνωστάκης: «Η Ελλάδα παραμένει ένας ασφαλής προορισμός για όλους»

Τη βεβαιότητα του πως η χώρα μας παραμένει ένας απόλυτα ασφαλής προορισμός και για τους τουρίστες, αλλά και ως προορισμός επένδυσης, εξέφρασε από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης...

Η επίσκεψη του Δ. Αναγνωστάκη, συνέπεσε με τις έντονες συζητήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό για τα εθνικά μας ζητήματα, αλλά και με το θέμα του προσφυγικού ζητήματος, και ο Γ.Γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, άδραξε την ευκαιρία και αναφέρθηκε στην ενίσχυση του μετώπου των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα με την Αλβανία, όπως επίσης και στα σύνορα με Σκόπια και Βουλγαρία.

Ταυτόχρονα και εξαιτίας της εφαρμογής της συνθήκης Σένγκεν ο Δ. Αναγνωστάκης πραγματοποίησε και επίσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, μια επίσκεψη που έδωσε και τη δυνατότητα στον ίδιο να αναφερθεί σε γενικότερα ζητήματα εθνικής ασφάλειας, πλέκοντας το εγκώμιο των αστυνομικών, ιδιαίτερα στην Ήπειρο, με αναφορά σε πρόσφατες επιτυχίες στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

«Η χώρα ήταν και παραμένει ασφαλής και ως τουριστικός προορισμός και ως προορισμός επένδυσης και αυτό το εγγυάται στο βαθμό που της αναλογεί η Ελληνική Αστυνομία. Είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας», σημείωσε ο Δ. Αναγνωστάκης που περιορίστηκε να δηλώσει για το θέμα με τους «τρομοφακέλους» που ταξίδεψαν από την Ελλάδα σε Γερμανία και Γαλλία πως σε πολύ μεγαλύτερες χώρες και πρωτεύουσες υπήρξαν τρομοκρατικά χτυπήματα μεγάλης έντασης και όχι στην Ελλάδα.

Εξήρε το έργο των αστυνομικών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης και η αναφορά του στο έργο των αστυνομικών που υπηρετούν στα σύνορα.

Ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, φτάνοντας στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς επισκέφθηκε το Α.Τ και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκτελούντες υπηρεσία αστυνομικούς και τη διοίκησή τους, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Κ. Σκούμα και τον Διευθυντή της Αστυνομίας Ιωαννίνων Ι. Βασιλάκο.
«Οφείλω ως εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας να διακρίνω και να εξάρω τον απόλυτο επαγγελματισμό των αστυνομικών που υπηρετούν στα σύνορα και γενικότερα στην Ήπειρο. Είναι μία εθνική αποστολή αυτή που καλούνται να φέρουν σε πέρας και τα στοιχεία αναδεικνύουν ότι γίνεται υπέρβαση στην αστυνόμευση, χωρίς καμία προσπάθεια ωραιοποίησης και μάλιστα σε μία ζοφερή δημοσιονομική κατάσταση.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα σύνορα, επιτελούν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και αυτοθυσία και δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΛ.ΑΣ θεωρείται υπόδειγμα λειτουργίας και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε ο κ. Αναγνωστάκης.

Η αναδιάρθρωση

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή την επίσκεψη του κ. Αναγνωστάκη, ήταν φυσικά και η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης τόνισε πως τουλάχιστον στην Ήπειρο δεν υπήρξε καμία απολύτως μεταβολή προς το χειρότερο, αλλά υπήρξε αναδιάταξη των δυνάμεων, με βάση τις προτάσεις της τοπικής ηγεσίας που αναλύθηκαν και εγκρίθηκαν από το αρχηγείο.

«Διαβεβαιώνω με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο ότι ο νομός Ιωαννίνων και η Ήπειρος έχει την καλύτερη αναλογία μεταξύ αστυνομικών και πολιτών. Μιλάμε για μία υπεροπλία δυνάμεων και το θέμα μας είναι πως αυτές θα διαταχθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το έγκλημα δεν θα εκλείψει από τη μία μέρα στην άλλη. Όμως τα στοιχεία μαρτυρούν ότι η κατάσταση είναι εμφανώς βελτιωμένη από τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε.

Συνάντηση με την ΕΑΥΝΙ


Εξάλλου, ο κ. Αναγνωστάκης συναντήθηκε και με το Δ.Σ. της ΕΑΥΝΙ, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος κ. Δραγατάκη και της τοπικής αστυνομικής διοίκησης.

Ακόμη έγινε εκτενής συζήτηση για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών και την διαχείριση των κατασχεθέντων οχημάτων που φυλάσσονται σε χώρους της αστυνομίας.

Στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου διαβιβάστηκε το καθολικό αίτημα των αστυνομικών για τοποθέτησή τους από τις καταργηθείσες υπηρεσίες, σε υπηρεσίες της επιλογής τους, όπως και η κατηγορηματική θέση της ΕΑΥΝΙ για την αύξηση των οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής και της βαριάς μορφής εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το σεβασμό και την εφαρμογή από την πολιτεία της απόφασης του Σ.τ.Ε. αναφορικά με τις παράνομες περικοπές των μισθών μας και την προστασία του χαμηλόβαθμου προσωπικού από πιθανές νέες μειώσεις των αποδοχών ενόψει του νέου μισθολογίου, επισημαίνοντας ότι οι αστυνομικοί δεν αντέχουν άλλες περικοπές.

Ακόμη ο κ. Αναγνωστάκης, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων ο κ. Γενικός είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί και να ανταλλάζει απόψεις και προτάσεις για θέματα επαγγελματικού και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τις υφιστάμενες Υπηρεσίες και την τοπική κοινωνία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA