Πρωτιά στις καισαρικές για την Ελλάδα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Πρωτιά στις καισαρικές για την Ελλάδα!

Με καισαρική τομή γίνονται περίπου 6 στους 10 τοκετούς στην Ελλάδα, σύμφωνα με το πόρισμα έρευνας του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη χώρα μας - Το ποσοστό είναι διπλάσιο από το μέσο ευρωπαϊκό όρο και εκτός από την υγεία των γυναικών, επιβαρύνει σημαντικά τα ασφαλιστικά ταμεία. Το υπουργείο υγείας προωθεί νέο πλαίσιο για τη μείωση των καισαρικών επεμβάσεων...

Η χώρα μας έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στις καισαρικές αφήνοντας πολύ πίσω τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σύμφωνα με τον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μόνο 4 στις 10 γυναίκες στην Ελλάδα έφεραν το 2014 στον κόσμο το παιδί τους με φυσιολογικό τοκετό και το ποσοστό μειώνεται χρόνο με τον χρόνο.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν εύλογα η αποφυγή επιπλοκών κατά τον τοκετό δικαιολογεί αυτό το ρεκόρ ή απλά έχει στηθεί μια επικερδής βιομηχανία;

Η αύξηση των καισαρικών μπορεί να αποδοθεί εν μέρει στην αύξηση του ποσοστού των γυναικών που αποκτούν παιδί μετά τα 35 και μάλιστα γυναικών με προβλήματα υπο-γονιμότητας καθώς και στις πολύδυμες κυήσεις. Η υγεία του μωρού και της μητέρας είναι το ζητούμενο. Ωστόσο πολλές φορές όχι μόνο δεν εξαντλούνται τα περιθώρια για φυσιολογικό τοκετό αλλά επιλέγεται η ευκολία της καισαρικής η οποία συνεπάγεται και αυξημένη οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.

Ο υπουργός Υγείας, προανήγγειλε νέο πλαίσιο που θα προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία αιτιολόγησης για τη διενέργεια καισαρικών τομών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA