Το νερό, νεράκι λένε εδώ και αρκετό καιρό οι κάτοικοι στη Δημοτική Κοινότητα Κύμης και η εξέλιξη αυτή έφερε σε δύσκολη θέση τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κύμης, Αλέξανδρο Θεοδώρου, ο οποίος αναγκάστηκε μάλιστα να προβεί σε υποβολή παραίτησης...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξανδρος Θεοδώρου έχει υποβάλει την παραίτηση του στον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου, Θανάση Μπουραντά, ο οποίος ωστόσο δεν την έχει κάνει ακόμη δεκτή.
Όπως προαναφέραμε, τα προβλήματα ύδρευσης είναι συνεχείς εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως είχε καταγγείλει και αναγνώστης του EviaZoom.gr από την περιοχή. (δείτε ΕΔΩ την καταγγελία).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξανδρος Θεοδώρου έχει υποβάλει την παραίτηση του στον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου, Θανάση Μπουραντά, ο οποίος ωστόσο δεν την έχει κάνει ακόμη δεκτή.
Όπως προαναφέραμε, τα προβλήματα ύδρευσης είναι συνεχείς εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως είχε καταγγείλει και αναγνώστης του EviaZoom.gr από την περιοχή. (δείτε ΕΔΩ την καταγγελία).
Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Κύμης τα ...άκουσε πριν λίγες μέρες από δημότες και στη σελίδα του στο facebook, όταν εκείνος τόνιζε πως «η αποκατάσταση της ζημιάς στο δίκτυο ύδρευσης σύμφωνα με την εκτίμηση των υδραυλικών θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Μετά από όλα αυτά και ενώ το πρόβλημα παραμένει, ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σχετικά με τα προβλήματα ύδρευσης, που παρουσιάστηκαν, ιδιαίτερα στην Δημοτική Ενότητα Κύμης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους δημότες ζητώντας και πάλι τη συνεργασία τους.
Πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου, που οι ανάγκες ύδρευσης υπερδιπλασιάζονται, με ανακοινώσεις και δελτία τύπου, είχαμε επισημάνει τους κινδύνους επάρκειας, για την ύδρευση των οικισμών, λόγω της συνεχιζόμενης λειψυδρίας.
Είχαμε επισημάνει την ανάγκη χρηστής διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης και της κατανάλωσης του νερού από όλους τους δημότες στα απολύτως αναγκαία και απαραίτητα για την σωστή διαβίωση, την υγιεινή και την καθαριότητα, χωρίς άσκοπη χρήση και υπερβολές.
Αυτή την περίοδο η ποσότητα νερού που μπορούσε να αντλήσει και να διαθέσει η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. είναι 3000 m3 το 24ωρο , ενώ για την κάλυψη των αναγκών της Κύμης και των οικισμών, Ανδρονιάνοι, Βίταλα, Πύργος, Μαλετιάνοι και Καλημεριάνοι απαιτούνται πάνω από 4.000 m3 το 24ωρο.
Η λειψυδρία και τα προβλήματα επάρκειας υδροδότησης της Κύμης και των οικισμών της είναι διαχρονικό και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίστηκαν, κυρίως από αυτούς που κουνάνε το δάκτυλο σαν να μην άσκησαν ποτέ εξουσία στο Δήμο Κύμης.
Αντί να αναλογιστούν τις δικές του ευθύνες , αυτοί που για 4 τετραετίες άσκησαν τη Διοίκηση στο Δήμο Κύμης, επιχειρούν ανέντιμα να μεταφέρουν τις ευθύνες στον Αντιδήμαρχο, που με οικογενειακό, προσωπικό και οικονομικό κόστος, κάνει τα πάντα προκειμένου η Κύμη, να ξεπεράσει τα προβλήματα της και να σταθεί στο ύψος του ιστορικού της ρόλου.
Επειδή και στο μέλλον, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, τα προβλήματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν και πιθανότατα θα μεγαλώνουν, είναι απαραίτητο να αφήσουμε πίσω τις όποιες αντιθέσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να προχωρήσουμε σε οριστικές λύσεις.
Από την πλευρά της η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α., θα προχωρήσει στη μελέτη της αξιοποίησης και του εμπλουτισμού όλων των πηγών, στη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης και την διαμόρφωση μιας άλλης κουλτούρας στην χρήση του πόσιμου νερού.
Στην προσπάθειά μας για την εξοικονόμηση και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής, καλούμε όλους όσους έχουν να καταθέσουν κάποιες προτάσεις και όσους ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου και των πολιτών να συνδράμουν στον κοινό αγώνα.
Η αξιοποίηση και η σωστή διαχείριση ενός κοινωνικού αγαθού τόσο μεγάλης αξίας, όπως είναι το νερό, πρέπει να γίνει σημείο ενότητας και κοινής δράσης.»