Ο Εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης πρότεινε την αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς όπως τόνισε στην ανάλυση των υποθέσεων που εξετάστηκαν πουθενά δεν προκύπτει το παραμικρό μεμπτό στοιχείο για τον ισχυρό άνδρα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.
Αθώοι για τον Εισαγγελέα είναι και οι άλλοι 7 κατηγορούμενοι για τη σύσταση «Συμμορίας». Η απαλλακτική του πρόταση έγινε λόγω παραγραφής του αδικήματος καθώς η δράση τους ατόνισε τον Δεκέμβριο του 2012, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λακαφώσης.
Δηλαδή ο Εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι υπήρχε «Συμμορία» από το 2011 μέχρι το τέλος του 2012 και όχι μέχρι το 2015, όπως ανέφερε το βούλευμα και η κατηγορία παύει να υφίσταται λόγω παραγραφής.
Τα 7 άτομα αυτά είναι: Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθοπουλος, ο Ευβοιώτης Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην πρόεδρος ΕΠΣ Εύβοιας και πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην παράγοντες ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην πρόεδρος ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος της ΚΕΔ).
Ο Χαράλαμπος Λακαφώσης πρότεινε την ενοχή του διαιτητή του αγώνα Κυπέλλου του 2012 μεταξύ της Παναχαϊκης και του Ολυμπιακου, Αλέξανδρου Δημητρόπουλου για σκόπιμη αλλοίωση του ματς.
Σε ότι αφορά στο παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των Μαρινάκη, Σπανού, Αγγελόπουλου, Σα Πίντο από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, χαρακτηρίζοντας στην αγόρευσή του την κατάθεση του Τάκη Φύσσα ως «αβάσιμη».
Για τους αγώνες των πλέι οφ του 2012 προτάθηκε επίσης η απαλλαγή του Ευβοιώτη πρώην Διαιτητή, Γιάννη Κάμπαξη, όπως και των υπόλοιπων Διαιτητών: Ιωαννίδη, Αμπάρκιολη και των «8» της «Συμμορίας», καθώς όπως ειπώθηκε υπήρχε η πρόθεση αλλά δεν είναι σίγουρο ότι επιτεύχθηκε ο σκοπός. Η κατηγορία μετατρέπεται σε πλημμέλημα και έχει παραγραφεί, ενώ δεν προκύπτει με βάση τις εκθέσεις των παρατηρητών δόλος για τους διαιτητές.
Για τους παρατηρητές διαιτησίας ειδικά ο Eισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν είναι κατηγορούμενοι συνεπώς οι εκθέσεις τους πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ως τεκμήριο αλήθειας.
Τέλος, για τους διαιτητές Σπάθα και Γιάχο, οι οποίοι ήταν επίσης κατηγορούμενοι, προτάθηκε η αθώωση τους με βάση τις εκθέσεις των παρατηρητών.
Η δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Ευαγγελία Παναγιώτου τόνισε χαρακτηριστικά στη δίκη:
«Από το 2011 μέχρι και σήμερα υπάρχει σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη μια επικοινωνιακή λαίλαπα, λυσσαλέα, κραυγαλέα, επίμονη. Υπομείναμε διάφορα, επιθέσεις, σχόλια. Οι τράπεζες, οι χορηγοί, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όλοι ζητούσαν εξηγήσεις για την υπόθεση αυτή. Υποβάλαμε μηνύσεις, αποκρούσαμε την κατηγορία στην UEFA αλλά και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η συκοφαντία είναι επίμονη και διαχέεται στο χρόνο. Η αλήθεια όμως αντέχει στο χρόνο. Ένα συγκεκριμένο Μέσο, μια συγκεκριμένη εκπομπή, ασχολείται από το 2011 μέχρι σήμερα με αυτό το θέμα. Ενώ συνήθως η δικαιοσύνη πρώτα μαζεύει στοιχεία και μετά καταλήγει σε συμπέρασμα, εδώ πήγαν ανάποδα. Πρώτα κατέληξαν σε συμπέρασμα και σε κατηγορίες και μετά προσπάθησαν να χτίσουν την υπόθεση. Υπήρξαν αστοχίες και στις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών και συμπεριλήφθηκαν στο βούλευμα».
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιανουαρίου 2021 με αγόρευση του έτερου δικηγόρου του Βαγγέλη Μαρινάκη Βασίλη Δημακόπουλου, ενώ έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση και δύο ημέρες αργότερα. Μόλις ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις και των υπόλοιπων των δικηγόρων, το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.