Γαστρονομικό ταξίδι στον πλανήτη γη με 15 authentic Street Food συνταγές. Με ξεναγό τον Εξαιρετικό Chef & Εκπαιδευτή Βασίλη Σπόρο (Σεφ του MamaRoux, συνιδιοκτήτης του Po’ Boys), θα αποβιβαστούμε γευστικά σε Βιετνάμ, Μαλαισία, Μεξικό, Κίνα, Ινδονησία, Ιαπωνία, Ινδία, Αργεντινή και Τζαμάικα. Με λαχταριστά Samosas, PorkGyoza, JerkChicken, Baozi, Tacos, Βao, BanhXeo, CurryLaska, Takoyaki, PolloEmpanadas θα απογειώσετε τους γευστικούς σας κάλυκες μαζί με το βιογραφικό σας.
Κλείστε θέση πατώντας ΕΔΩ
Έναρξη Αθήνα: 25/10/21
Έναρξη Χαλκίδα: 9/11/21
• Αθήνα: 210-8230090
• Χαλκίδα: 22210-74005
Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 15 συνταγές
Το streetfood αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη παγκόσμια τάση στο χώρο της γαστρονομίας. Chef και εστιατόρια αγωνίζονται καθημερινά για το ποιος θα αναδείξει την επόμενη νέα τάση στο StreetFood και από ποια κουλτούρα και εθνικότητα θα είναι αυτή.
Μέσα από 15 συνταγές, ο chef Βασίλης Σπόρος, ίσως ο πιο έμπειρος Chef στο StreetFood στην Ελλάδα, όχι μόνο θα μας παρουσιάσει μερικές από τις πιο διάσημες συνταγές του παγκόσμιου StreetFood, αλλά θα μας γνωρίσει και αρκετές έως σήμερα ‘άγνωστες’, που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν στα αυριανά μενού των εστιατορίων.
Μέσα σε 5 ώρες θα παρακολουθήσετε, αλλά και θα λάβετε μία πληθώρα από συνταγές και υποσυνταγές, όλες δοκιμασμένες χρόνια στις κουζίνες και τα festival του Chef, υλικό ανεκτίμητο. Φυσικά θα υπάρχει γευστική δοκιμή σε όλες τις συνταγές.
Οι συνταγές που θα δούμε είναι:
BanhXeo (Βιετνάμ)
Τραγανές Βιετναμέζικες αλμυρές κρέπες, το πιο διάσημο StreetFood στο Vietnam
- με γαρίδες και μυρωδικά
- με ψητό χοιρομέρι και φύτρες φασολιού
CurryLaska (Μαλαισία)
Κατευθείαν από τη Μαλαισία, η πλούσια και αρωματική σούπα με noodles, ζωμό από γάλα καρύδας και rempah (μίγμα μπαχαρικών), με αβγά και κοτόπουλο.
(Mexico)
Tacos με κοτόπουλο chipotle Tostadas με guacamole και πολύχρωμη pico de gallo
Μαθαίνουμε πως να φτιάχνουμε masa από αλεύρι και φτιάχνουμε τα δικά μας tacos, tostadas.
(Κίνα)
- Bao με καπνιστή πανσέτα και hoisinsauce
- Baozi με γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια
Μαθαίνουμε τη ζύμη για να φτιάχνουμε τα γνωστά πλέον σε όλους ψωμάκια Bao μέχρι τα γεμιστά baozi με αμέτρητες εφαρμογές και γεμίσεις.
PisangGoreng (Ινδονησία)
Οι τραγανές και πολύ νόστιμες τηγανητές μπανάνες με αυτό το πολύ ιδιαίτερο κουρκούτι και διάφορες επικαλύψεις είναι το απόλυτο επιδόρπιο.
Takoyaki (Ιαπωνία)
Οι χρυσαφένιες τηγανητές φούσκες με χταπόδι και μυρωδικά, ένα ιδιαίτερο streetfood που θα μπορούσε εύκολα να ταιριάξει με την ελληνική κουλτούρα
(Ινδία)
Samosas με πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά
(Αργεντινή)
PolloEmpanadas γεμιστές με αρωματικό κοτόπουλο
(Κίνα)
PorkGyoza, γεμιστά με χοιρινό κιμά και γαρίδες Εδώ θα δούμε πως με μία κοινή ζύμη, αλλά διαφορετικής λογικής γεμίσεις θα ενώσουμε 3 μακρινές κουλτούρες με το πιο γευστικό αποτέλεσμα.
JerkChicken (Jamaica)
H πιο δυνατή συνταγή για jerk συνδυάζεται με κοτόπουλο αποκάλυψη για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ!