Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Μία 40χρονη Ελληνίδα που διαμένει στο Λευκαντί διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, μετά από αίτημα των γονιών της, να μεταφερθεί την Παρασκευή (11-03-2022) στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΑΦΝΙ» και στο σπίτι της έσπευσε περιπολικό με τρεις αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, δύο άνδρες και μία γυναίκα.
Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να την πλησιάσουν εκείνη αντέδρασε και έσπασε το τζάμι μιας πόρτας του σπιτιού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ελαφρά ένας από τους αστυνομικούς.
Τελικά με τα χίλια ζόρια την έβαλαν στο περιπολικό και την μετέφεραν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΑΦΝΙ» όπου δεν έγινε γνωστή η εξέλιξη της υπόθεσης, δηλαδή αν κρατήθηκε ή όχι.
Αυτό που έγινε γνωστό όμως είναι ότι η 40χρονη υποβλήθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο σε μοριακό τεστ για τον κορονοϊό το οποίο βγήκε θετικό. Λίγες ώρες αργότερα και ενώ οι τρεις αστυνομικοί είχαν επιστρέψει στη Χαλκίδα ενημερώθηκαν από το ψυχιατρικό νοσοκομείο μέσω των Διοικητών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας για αυτή την εξέλιξη και οι δύο από τους τρεις τέθηκαν σε καραντίνα διότι ήταν ανεμβολίαστοι (σ.σ. δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου), ενώ ο τρίτος αστυνομικός δεν τέθηκε σε καραντίνα με την αιτιολογία ότι ήταν τριπλά εμβολιασμένος.
Συγκεκριμένα τέθηκαν σε καραντίνα μία γυναίκα αστυνομικός που υπηρετεί σχεδόν καθημερινά στο χώρο των Δικαστηρίων Χαλκίδας και ο άνδρας συνάδελφος της που υπηρετεί μόνιμα στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας.
Εκτός των άλλων δηλαδή αποκαλύφθηκε επίσης ότι υπάρχουν και ανεμβολίαστοι αστυνομικοί στη πόλη της Χαλκίδας, κάτι βέβαια που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς ήδη έχει αναφερθεί σε έγκυρο παλαιότερο ρεπορτάζ του EviaZoom.gr ότι συμβαίνει αυτό, και η συζήτηση για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους δημόσιους υπαλλήλους, πόσο μάλλον σε αστυνομικούς, έρχεται ξανά στο προσκήνιο... Δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά διαγνώστηκαν με κορονοϊό οι δύο αστυνομικοί ωστόσο σύμφωνα με το πρωτόκολλο έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα για τουλάχιστον 6 με 7 μέρες.
Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν και άλλοι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αστυνομικά τμήματα της Χαλκίδας και της υπόλοιπης Εύβοιας και το ερώτημα που τίθεται, καθώς όπως προαναφέραμε, η μία ανεμβολίαστη αστυνομικός υπηρετεί στο χώρο των Δικαστηρίων Χαλκίδας και έρχεται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως επίσης και ο άλλος αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, είναι πόσο λογικό είναι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί (σ.σ. άσχετα αν δεν είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν) να κάνουν ελέγχους σε πολίτες ζητώντας πιστοποιητικά εμβολιασμού κ.α., την στιγμή που οι ίδιοι είναι ανεμβολίαστοι; Είναι ένα ερώτημα που έχει τεθεί ξανά και ξανά αλλά παραμένει αναπάντητο από την αρμόδια πολιτική ηγεσία.
Σημειώνεται επίσης ότι και στα Δικαστήρια Χαλκίδας είναι αρκετοί οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί, ανάμεσα τους, δικαστικοί υπάλληλοι ακόμα και Δικαστικοί Λειτουργοί σύμφωνα με το ρεπορτάζ.