«Να ξεπεραστούν τα προβλήματα για να γίνει σωστά το έργο», επισήμανε ο Υφυπουργός διαβεβαιώνοντας την ισχυρή πολιτική βούληση για την περαίωσή του. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης, τεχνικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και οι υπάλληλοι του ΕΠΑλΘ Γιώργος Κατής και Καλλιόπη Κόντσα.
Ο Σίμος Κεδίκογλου συζήτησε διεξοδικά με τους παρεβρισκόμενους για την πορεία του εμβληματικού έργου, ώστε μετά την αποπεράτωσή του να προσφέρει ασφαλή ελλιμενισμό στα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη. «Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά καταφύγια βόρειας Εύβοιας», σημείωσε ο Γιώργος Κελαϊδίτης.
Κατά τη συνάντηση, επιλύθηκαν τα τεχνικά θέματα που είχαν ανακύψει προκειμένου να ολοκληρωθεί η ένταξήη του έργου και αναμένεται άμεσα η δημοπράτησή του. Στην ατζέντα της συζήτησης, τέθηκαν και οι εργασίες για το Φράγμα Ψαχνών, καθώς ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη για την ένταξη στη διαδικασία έγκρισης και χρηματοδότησης. Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο έχει προβεί σε προένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΥΔΩΡ 2.0.
Επιπλέον, συζητήθηκε η πρόοδος των έργων και στα λοιπά αλιευτικά καταφύγια της Εύβοιας, στο πλαίσιο υλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών.
Ειδικότερα, πρόκειται για την αναβάθμιση του εξοπλισμού σε 12 υφιστάμενα αλιευτικά καταφύγια που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του ΟΛΝΕ Α.Ε. σε περιοχές της Εύβοιας.
Τα εν λόγω αλιευτικά καταφύγια, που παρουσιάζουν ανάγκες για εξοπλιστική αναβάθμιση, είναι τα:
Καρύστου, Κύμης, Αλμυροποτάμου, Ηλίων, Λίμνης, Καράβου Αλιβερίου, Νέας Αρτάκης, Μαρμαρίου, Ερέτριας, Ωρεών, Πευκίου και Πηλίου Εύβοιας.
Προβλέπεται επίσης η διαμόρφωση χερσαίων χώρων για τα αλιευτικά καταφύγια Αμαρύνθου – Ερέτριας, Αιδηψού – Ιστιαίας και Αγίων Αποστόλων – Αλιβερίου, ενώ έχει συμβασιοποιηθεί και υλοποιείται το νέο α/κ Αγίας Άννας.
Οι παριστάμενοι αναφέρθηκαν στην ουσιαστική συνδρομή του ΥφΑΑΤ και Βουλευτή Εύβοιας στην εξέλιξη των έργων.