Ορκίστηκε η Βουλή της ...μίας μέρας, διαλύεται την Δευτέρα (29/5) για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου - ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ορκίστηκε η Βουλή της ...μίας μέρας, διαλύεται την Δευτέρα (29/5) για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου - ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Οι 300 βουλευτές της ...μίας μέρας - Ορκίστηκε, η νέα και σύντομη σε διάρκεια, Βουλή το απόγευμα της Κυριακής (28-05-2023) που προέκυψε από τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, παρουσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά αλλά και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών...

Πρόκειται για τη δεύτερη «φευγαλέα» Βουλή στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, μετά την, επίσης διήμερης διάρκειας, Βουλή, που προέκυψε από τις κάλπες της 6ης Μαΐου 2012.

Τα θεωρεία της Ολομέλειας ήταν κατάμεστα με οικείους των νέων βουλευτών, ενώ στα έδρανα των προσκεκλημένων το «παρών» έδωσαν η Χαλκιδέα πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, ο Χαλκιδέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Oι βουλευτές άρχισαν να προσέρχονται στο κτίριο της Βουλής λίγο μετά τις 17:30. Στις θέσεις τους, ο καθένας εξ αυτών, βρήκε μια τσάντα με βιβλία για την ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεδομένων των αλλαγών-μεταβολών που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 κάποιοι εξ αυτών δεν αναμένεται να βρεθούν εντός κοινοβουλίου μετά το πέρας του νέου ή και άλλου εκλογικού γύρου. 

Οι βουλευτές ορκίστηκαν, εφόσον το επιθυμούσαν, με θρησκευτικό όρκο, στο Ευαγγέλιο ή το Κοράνι αλλά και με πολιτικό όρκο. Ο όρκος τους όφειλε να επικυρωθεί με υπογραφή.

Την Δευτέρα (29-05-2023) θα γίνει η διαδικασία για την εκλογή του νέου προεδρείου της Βουλής και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών για τις 25 Ιουνίου 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA